Preskocit navigáciu

Záverečná koordinačná konferencia k certifikačnému cvičeniu Strong Cohesion 2024


Záverečná koordinačná konferencia k certifikačnému cvičeniu Strong Cohesion 2024

 V priestoroch posádkového klubu Prešov sme dňa 9. apríla 2024 vykonali záverečnú koordinačnú konferenciu k cvičeniu Strong Cohesion 2024, ktorá uzatvára prípravnú časť tohto medzinárodného certifikačného cvičenia mnohonárodnej bojovej jednotky na Slovensku.
Cieľom konferencie bolo analyzovať a vyhodnotiť stav pripravenosti cvičenia, ako aj včasná identifikácia nevyhnutných opatrení po jednotlivých oblastiach zameraných na riadenie cvičenia, jeho logistické zabezpečenie, ako aj zabezpečenia spojenia v priebehu vykonávacej časti cvičenia. Samotnú konferenciu sme vykonávali v anglickom jazyku, z dôvodu, že medzi účastníkmi boli aj zástupcovia krajín z Nemecka, Španielska a Českej Republiky. Výsledkom prác jednotlivých syndikátov sú vypracované návrhy opatrení, ktoré je ešte do samotného začatia cvičenia potrebné vykonať.
Samotné previerkové cvičenie sa uskutoční v CV Lešť v termíne 19. - 26. apríla 2024 a sme presvedčení že sú vytvorené všetky podmienky k úspešnému splneniu výcvikových cieľov a úloh.



Autor: npor. Andrea Jančoková - Dátum: 09.04.2024
Čítanosť: 133
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share