Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu sa stretol s duchovnými predstaviteľmi


Náčelník Generálneho štábu sa stretol s duchovnými predstaviteľmi

Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generál Ľubomír Bulík sa dnes 18. novembra na Ministerstve obrany stretol so zástupcami duchovnej služby zo všetkých zložiek ozbrojených síl. Na pravidelnom stretnutí, ktoré sa zvyčajne koná na sklonku roka, boli prítomní aj ordinár ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR Mons. František Rábek, generálny duchovný Ústredia Ekumenickej pastoračnej služby v OS SR a OZ SR plukovník Ing. Mgr. Jaroslav Balocký, generálny vikár plukovník Mons. Mgr. František Počurek a ďalší predstavitelia duchovnej služby.


Dnešné stretnutie generála Bulíka s duchovnými predstaviteľmi sa nieslo v duchu bilancovania duchovnej a pastoračnej činnosti tohto roku a prezentovania ďalšieho smerovania ozbrojených síl v tejto oblasti v nadchádzajúcom roku. Keďže duchovná služba má v ozbrojených zložkách svoje nezastupiteľné miesto, generál Bulík vyjadril želanie, aby duchovní predstavitelia boli morálnou podporou pre vojakov, či už doma alebo v zahraničných operáciách, kde je tá situácia častokrát veľmi vážna. Práve vtedy je neoceniteľná morálna podpora a pocit spolupatričnosti je v odlúčení od rodiny v ďalekej krajine nenahraditeľný.


Náčelník Generálneho štábu sa stretol s duchovnými predstaviteľmiNáčelník Generálneho štábu sa stretol s duchovnými predstaviteľmi

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: OS SR - Andrea Hankoščáková - Dátum: 18.11.2010
Čítanosť: 20146
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share