Preskocit navigáciu

Ocenenie taliansko-slovenskej spolupráce v Bosne


Ocenenie taliansko-slovenskej spolupráce v Bosne

Niekoľko dní pred ukončením pôsobenia talianskeho kontingentu v operácii EUFOR-ALTHEA v Bosne a Hercegovine sa 30. novembra v Sarajeve konalo slávnostné odovzdávanie medailí talianskym Carabinierom.

Medaily „Za službu v mierových a pozorovateľských misiách I. stupňa“ udelil náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík na návrh veliteľa slovenského kontingentu v operácii ALTHEA vybraným príslušníkom talianskeho kontingentu. Ocenených Carabinierov dekoroval najvyšší vojenský predstaviteľ OS SR v operácii EUFOR-ALTHEA starší národný predstaviteľ major Peter Ács. „Medaily sú ocenením za niekoľkoročnú výbornú spoluprácu s talianskym kontingentom v operácii ALTHEA,“ povedal veliteľ slovenskej strážnej čaty nadporučík Roman Halás.

Veliteľ talianskeho kontingentu plukovník Paolo Colleta ocenil vysokú profesionalitu Slovákov pri ochrane IPU Campu udelením pamätnej plakety. Pozlátenú plaketu udeľujú talianski Carabinieri vo výnimočných prípadoch za mimoriadne plnenie úloh.

Udelená plaketa svedčí o vysokom štandarde plnenia operačných úloh slovenskými vojakmi a vzornej reprezentácii OS SR v zahraničí.


Ocenenie taliansko-slovenskej spolupráce v BosneOcenenie taliansko-slovenskej spolupráce v BosneOcenenie taliansko-slovenskej spolupráce v Bosne

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: SLOVCON Althea - Dátum: 02.12.2010
Čítanosť: 20621
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share