Preskocit navigáciu

Náčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciami


Náčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciami

V poradí už 13. stretnutie náčelníka Generálneho štábu OS SR s predstaviteľmi občianskych združení a mimovládnych organizácií spolupracujúcich s rezortom obrany a ozbrojenými silami sa uskutočnilo 1. decembra 2010 v priestoroch Práporu výcviku v Martine.


Zo strany občianskych združení a mimovládnych organizácií sa na stretnutí zúčastnili predstavitelia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Združenia žien v Armáde SR, Asociácie UN Veterán Slovakia, Matice slovenskej, Združenia vojenskej obrody Slovenska, Zväzu vojakov SR a ďalších, spolu 17 združení.


Počas stretnutia náčelník GŠ OS SR generál Ľubomír Bulík poďakoval prítomným za spoluprácu vo výcvikovom roku 2010, oboznámil prítomných so súčasným dianím v ozbrojených silách SR, ambíciami OS SR do ďalšieho obdobia, ale aj so závermi samitu NATO v Lisabone – novou strategickou koncepciou NATO, ako aj s možnosťami spolupráce OS SR s tretím sektorom v ďalšom období.


Predstavitelia združení a organizácií ocenili podporu, ktorá im bola vo výcvikovom roku 2010 zo strany OS SR poskytnutá. Podpredseda ZMOS-u Jozef Dvonč tlmočil všetkým príslušníkom OS SR poďakovanie miest a obcí Slovenska za kvalitnú a včasnú podporu pri riešení krízových situácií spojených s tohtoročnými povodňami.


Po skončení rokovania pripravili príslušníci Práporu výcviku Martin pod vedením podplukovníka Jaroslava Schönvického pre účastníkov rokovania informácie, ale aj praktické ukážky prípravy personálu OS SR na plnenie úloh počas pôsobenia na území SR, ako aj počas pôsobenia v operáciách Medzinárodného krízového manažmentu.


Náčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciamiNáčelník generálneho štábu sa stretol s mimovládnymi organizáciami

Autor: OS SR - kpt. Ján Hollán , Foto: OS SR - Prápor výcviku Martin - Dátum: 02.12.2010
Čítanosť: 18718
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share