Preskocit navigáciu

Generál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenaním


Generál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenaním

Zlatou medailou Za zásluhy ocenil 7. decembra v holandskom Hague minister obrany Holandského kráľovstva Hans Hillen náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generála Ľubomíra Bulíka.


Podľa holandského ministra obrany je medaila ocenením dôležitej úlohy náčelníka Generálneho štábu OS SR pri hodnotnom príspevku Slovenska do operácie ISAF v afganskej provincii Uruzgan, v ktorej bolo Holandsko vedúcou krajinou. Špeciálne poďakovanie patrí generálovi Bulíkovi za jeho kľúčovú úlohu pri formulovaní a plnení úloh a aktivít ozbrojených síl Slovenskej republiky. „Jeho profesionalita a vedenie mali obrovský význam pre holandské ozbrojené sily v provincii Uruzgan a prispeli k vnímaniu Slovenska ako dôveryhodného zahraničného partnera,“ píše minister Hillen v dekréte k medaile. Medaila je zároveň ocenením práce slovenských vojakov, ktorí plnili strážne úlohy na základniach v Deh Rawod a Tarin Kowt.


Generál Bulík si prevzal najvyššie holandské vojenské vyznamenanie z rúk náčelníka Generálneho štábu holandských ozbrojených síl generála Petra J. M. van Uhma, ktorý pozval svojho slovenského kolegu na oficiálnu návštevu. Cieľom návštevy bola výmena skúseností z pôsobenia v operáciách medzinárodného krízového manažmentu a budovania a pôsobenia operačných výcvikových a styčných tímov (OMLT) v Afganistane. Partneri hovorili aj o spolupráci v oblasti špeciálnych síl a bilaterálnych vzťahov vo vojenskej oblasti.


Pri príležitosti návštevy generála Bulíka poďakoval generál van Uhm svojmu slovenskému kolegovi za výbornú spoluprácu v operácii ISAF v súvislosti s ukončením holandskej účasti v Afganistane. Generál van Uhm vysoko vyzdvihol a ocenil prácu, ktorú vykonávali slovenskí vojaci. Generál van Uhm vyjadril presvedčenie, že aj v budúcnosti bude spolupráca oboch krajín na rovnako vysokej úrovni, na akej bola doteraz.


Generál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenanímGenerál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenanímGenerál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenanímGenerál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenanímGenerál Bulík ocenený najvyšším holandským vojenským vyznamenaním

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: mjr. Frans Bloemsma - Dátum: 10.12.2010
Čítanosť: 20182
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share