Preskocit navigáciu

Najlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určenia


Najlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určenia

  Najlepšieho poddôstojníka ozbrojených síl SR vo výcvikovom roku 2010 ocenil 13. decembra 2010 na pôde Generálneho štábu ozbrojených síl SR v Bratislave disciplinárnou odmenou náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík. Výberová komisia vyhlásila za najlepšieho poddôstojníka čatára Mareka Pietrika z 5. pluku špeciálneho určenia. Pomocníka skupiny komunikačných a informačných systémov skupiny podpory velenia zo žilinského pluku osobne odmenil aj minister obrany Ľubomír Galko.

  Už po šiesty krát v histórii ozbrojených síl SR zasadla výberová komisia stanovená náčelníkom Generálneho štábu OS SR. Jej predsedom je hlavný poddôstojník ozbrojených síl SR štábny nadrotmajster Richard Fabricius, ktorý pri vyhodnotení zdôraznil: „Musím povedať, že vybrať toho najlepšieho je vždy náročnou záležitosťou, keďže stanovené kritériá umožňujú ako členom komisie tak aj samotným kandidátom zabojovať o túto „trofej“. Každý veliaci poddôstojník - člen komisie argumentuje v prospech svojho navrhovaného poddôstojníka. Vyhrať však môže iba jeden, i keď v mojich očiach je každý jeden, kto sa dostane do záverečného výberového kola, víťazom. A práve záverečný neformálny konsenzus celej komisie mi dodáva pocit uspokojenia, že sme vybrali dobre“, dodal Fabricius. „Som presvedčený, že toto ocenenie prispeje k motivovaniu čatára Pietrika k rozvíjaniu jeho ďalšej profesionálnej kariéry v ozbrojených silách.“

 Minister obrany Ľubomír Galko ocenil profesionalitu víťaza, jeho vôľu a chuť niečo v ozbrojených silách dokázať. Na adresu čatára Pietrika, ako aj na adresu poddôstojníckeho zboru, povedal: „Pre mňa sú poddôstojníci v istom zmysle chrbtovou kosťou celých ozbrojených síl. Myslím si, že takéto ocenenie bude nielen pre víťaza, ale aj pre všetkých poddôstojníkov obrovským stimulom pre to, aby na sebe ďalej pracovali a odvádzali kvalitné výsledky.“

 Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík vysvetlil, že kritériá sa počas ostatných šiestich rokov postupne nastavovali a spresňovali. „Pravdou je, že nie sú jednoduché, kandidát na víťaza musí spĺňať všetky fyzické a psychické predpoklady, ale aj výkonnostné kritériá, mať požadovanú jazykovú vybavenosť a tiež sa už musel zúčastniť na zahraničnej operácii,“ dodal.

 Vďaka podpore náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR sa súťaž o najlepšieho poddôstojníka stáva novodobou tradíciou poddôstojníckeho zboru OS SR s výraznou mierou motivácie.


Najlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určeniaNajlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určeniaNajlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určeniaNajlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určeniaNajlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určenia II.Najlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určenia II.Najlepší poddôstojník ozbrojených síl SR je z 5. pluku špeciálneho určenia II.

Autor: OS SR – mjr. Milan Vanga , Foto: 5. pšu – npor. Mário Pažický - Dátum: 13.12.2010
Čítanosť: 49154
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share