Preskocit navigáciu

Predvianočná finančná zbierka príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR


Predvianočná finančná zbierka príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR

Ľudia postihnutí rakovinou potrebujú pomoc a podporu v akejkoľvek forme a podobe, preto príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR už po tretí krát uskutočnili dobrovoľnú finančnú zbierku. Počas predvianočného obdobia od 29. novembra do 20. decembra 2010 sa medzi príslušníkmi útvaru Čestnej stráže vyzbieralo 680 €, ktoré poputovali na detskú onkológiu, konkrétne občianskemu združeniu Liga proti rakovine.

Počas vianočných sviatkov osobne odovzdal vyzbierané peniaze veliteľ Čestnej stráže plukovník Miroslav Ištván do rúk prezidentky združenia Liga proti rakovine MUDr. Eve Sirackej, DrSc. Počas tohto stretnutia oboznámila MUDr. Siracká príslušníkov Čestnej stráže s činnosťou centra, previedla ich priestormi centra a do ďalšej budúcnosti sa dohodli na užšej spolupráci. Útvar Čestnej stráže prisľúbil vystúpiť špeciálne pre onkologických pacientov s nacvičenými skupinovými cvikmi s ceremoniálnymi puškami.

Hlavným cieľom občianskeho združenia Liga proti rakovine SR je znížiť na národnej úrovni bremeno rakoviny za účasti celej verejnosti a napĺňať svoje poslanie aktivitami a projektmi v oblastiach výchovy, informovanosti, prevencie, starostlivosti o pacientov a ich rodiny a v oblasti klinických a výskumných projektov.

Príslušníci ozbrojených síl SR z rôznych útvarov často prispievajú na charitu s cieľom pomôcť tým, ktorí si nedokážu pomôcť sami. Spolu s ochranou zdravia, života a majetku občanov vojaci humanitárne aktivity vnímajú ako svoje poslanie.


Predvianočná finančná zbierka príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SRPredvianočná finančná zbierka príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SRPredvianočná finančná zbierka príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SRPredvianočná finančná zbierka príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: OS SR - kpt. Marcel Kropuch - Dátum: 10.01.2011
Čítanosť: 21883
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share