Preskocit navigáciu

Podplukovník Hrehuš ocenený za misiu v Gruzínsku


Podplukovník Hrehuš ocenený za misiu v Gruzínsku

Za zvyšovanie kreditu Slovenska v zahraničí dnes 21. januára 2011 na Generálnom štábe ozbrojených síl SR ocenil náčelník GŠ generál Ľubomír Bulík podplukovníka Ericha Hrehuša.

Ocenenie si podplukovník Hrehuš prevzal na návrh stáleho predstaviteľa Slovenskej republiky pri Európskej únii Ivana Korčoka. Ďakovný list z úrovne náčelníka Generálneho štábu OS SR je prejavom vďaky a uznania za vynikajúce pôsobenie podplukovníka Hrehuša v pozorovateľskej misii EÚMM v Gruzínsku, za jeho profesionálny, ale aj ľudský prístup pri plnení náročných úloh počas šesťnástich mesiacov. Výnimočné hodnotenie, ktoré podplukovník Hrehuš dostal po ukončení svojho pôsobenia v tejto misii, svedčí o jeho vysoko profesionálnom výkone aj v situácii, kedy bol na jeho tím spáchaný útok.

Dňa 2. februára 2009 bolo schválené vyslanie dôstojníka OS SR aj do monitorovacej operácie EÚ v Gruzínsku. Cieľom misie je monitorovať politický vývoj v krajine, voľný pohyb osôb, tovarov a služieb, návrat vnútorne presídlených osôb a dodržiavanie ľudských práv. Misia sa pritom sústreďuje na politické a bezpečnostné aspekty humanitárnej situácie a obnovovanie štruktúr civilnej správy.


Podplukovník Hrehuš ocenený za misiu v GruzínskuPodplukovník Hrehuš ocenený za misiu v GruzínskuPodplukovník Hrehuš ocenený za misiu v Gruzínsku

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: MO SR - Peter Dovina - Dátum: 21.01.2011
Čítanosť: 22990
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share