Preskocit navigáciu

V Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastia


V Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastia

Pamätnú tabuľu obetiam leteckej tragédie odhalili 23. januára 2011 v Prešove počas spomienkového stretnutia veliteľa 2. mechanizovanej brigády Pozemných síl OS SR s pozostalými obetí leteckého nešťastia vojenského špeciálu AN-24.

Velitelia útvarov ozbrojených síl Slovenskej republiky z posádok Prešov, Trebišov a Michalovce, ako aj vyslúžili generáli, ktorí žijú v posádke Prešov, sa zišli spolu s najbližšími príbuznými našich zosnulých vojakov na zádušnej omši v konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove.

Po skončení bohoslužby veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Karol Navrátil spolu s veliteľom Vrtuľníkového krídla plukovníkom gšt. Miroslavom Korbom a veliteľom Útvaru vojenskej polície podplukovníkom Ľudovítom Bálintom na pôde veliteľstva 2. mechanizovanej brigády odhalili pamätnú tabuľu za účasti 50 najbližších pozostalých obetí tragédie. Pamätná tabuľa bola nainštalovaná v Sieni cti a slávy Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády.

Poďakovanie patrí bývalému veliteľovi 2. mechanizovanej brigády brigádnemu generálovi Ondřejovi Novosadovi, ktorý inicioval a aj zrealizoval myšlienku vytvoriť na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigády priestor venovaný vojakom, ktorí tragicky zahynuli v službe vlasti. Požehnaním pamätnej tabule sa toto miesto stáva miestom piety a úcty na pamiatku všetkých príslušníkov prešovskej brigády, ktorí prišli o svoje životy počas plnenia úloh v operáciách medzinárodného krízového manažmentu.


V Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastiaV Prešove odhalili pamätnú tabuľu obetiam leteckého nešťastia

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: OS SR - npor. Juraj Dobrovič - Dátum: 24.01.2011
Čítanosť: 24034
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share