Preskocit navigáciu

Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR


Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR

 V prvom februárovom týždni sa v Kremnických vrchoch stretli príslušníci ozbrojených síl SR, aby si zmerali sily na Majstrovstvách ozbrojených síl SR v bežeckom lyžovaní. Organizátorom majstrovstiev bol Štáb pre podporu operácií GŠ OS SR a realizátorom 5. pluk špeciálneho určenia Žilina.

 V bežeckom areáli Skalka privítalo štyridsiatich deviatich prihlásených pretekárov krásne slnečné počasie a dobré snehové podmienky pre bežecké lyžovanie. Rekordný počet prihlásených účastníkov bol rozdelený do viacerých kategórií, ako beh na 10 km mužov a beh na 5 km žien voľnou technikou a štafetové behy trojíc na 5 km u mužov, u žien na 2500 metrov pre družstvá dvojíc. Najväčšiu rivalitu bolo možné sledovať v druhej mužskej kategórii „muži do 40 rokov“, kde si i najväčšie bežecké esá siahli na dno svojich síl.

 V kategórii do 30 rokov zvíťazil poručík Karol Džalaj zo žilinského 5. pluku, v kategórii do 40 rokov nadrotmajster Radoslav Žitník z toho istého útvaru. V kategórii 41 a viac rokov vybojoval víťazstvo rotmajster Michal Ivančo z  Prešova. Zo žien bola najlepšia nadporučíčka Miriam Cieniková z Martina. V štafetách zvíťazilo družstvo z 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny.

 Po odovzdaní cien víťazom zástupca veliteľa 5. pluku špeciálneho určenia podplukovník Milan Salaj povedal: „Dlho sme sa na majstrovstvá pripravovali a radi sme ukázali takémuto hojnému počtu pretekárov, že sme schopní nielen na majstrovstvách drieť, ale aj víťaziť a naviac ich dôstojne a na vysokej úrovni zorganizovať. Ďakujem všetkým za spoluprácu a teším sa ďalší vydarený ročník v roku 2012.“

 Poďakovanie za pomoc pri organizovaní majstrovstiev OS SR a za vytvorenie skvelých technických podmienok na trati patrí aj členom Horskej záchrannej služby Kremnica – Skalka.


Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR I.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR I.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR I.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR I.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR II.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR II.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR II.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR II.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR III.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR III.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR III.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR III.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR IV.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR IV.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR IV.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR IV.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR V.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR V.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR V.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR V.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR VI.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR VI.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR VI.Vojaci si zmerali sily v bežeckom lyžovaní na Majstrovstvách OS SR VI.

Autor: 5. pšu – npor. Mário Pažický , Foto: archív 5. pšu - Dátum: 10.02.2011
Čítanosť: 45254
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share