Preskocit navigáciu

CYPRUS: Poďakovanie modrým baretom pred rotáciou


CYPRUS: Poďakovanie modrým baretom pred rotáciou
Príslušníci odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu v misii UNFICYP na Cypre nastúpili 9. marca na slávnostnom „Farewell Line Up“ spolu s kolegami z Maďarska, Chorvátska a Srbska.
 
Na spoločnom nástupe rotujúceho personálu Sektoru 4 odzneli hymny všetkých štyroch zúčastnených krajín pôsobiacich v tomto mnohonárodnom sektore, kde slovenskí profesionáli dominujú nielen početne, ale aj vo veliteľských funkciách. Slová chvály a poďakovania na adresu vojakov za odvedenú prácu v misii odzneli z úst vzácnych hostí - slovenskej veľvyslankyne v Cyperskej republike J. E. Anny Tureničovej, maďarského veľvyslanca J. E. Csaba Lovró a srbského veľvyslanca J. E. Gyuricza Szabó. Pôsobenie vojakov ocenil aj veliteľ Sektoru 4 podplukovník Vladimír Voštiar a jeho maďarský zástupca podplukovník Imre Kovács.
 
„Chcel by som osobne poďakovať každému z vás za všetko, čo ste urobili počas svojho pôsobenia v misii na tomto ostrove, ďakujem vám za prácu odvedenú v prospech OSN a v prospech misie UNFICYP. Ozbrojené sily, ktoré vás vyslali na túto misiu môžu byť právom hrdé na to čo ste pre ich vzornú reprezentáciu v zahraničí doposiaľ vykonali. Prispeli ste k tomu, o čo sa UNFICYP na Cypre dlhodobo usiluje - k udržaniu prímeria na čiarach zastavenia paľby opozičných síl, k zamedzeniu opätovného vypuknutia konfliktu a k postupnému návratu situácie do normálnych podmienok. Som hrdý, že som mal tú možnosť byť vašim veliteľom a pracovať s vami. Uspeli ste tu a som si istý, že sa vám to podarí znova kdekoľvek vo svete v prospech ľudí, ktorí to potrebujú,“ povedal vo svojom príhovore podplukovník Voštiar.
 
Počas nástupu si rotujúci slovenskí príslušníci z rúk veliteľa Sektoru 4 prevzali odznaky vojnových veteránov, ktoré vyjadrujú hrdosť, zásluhy, náročný výcvik, pevnosť kolektívu, ale aj plnenie úloh príslušníkov ozbrojených síl SR mimo domova. Podplukovník Voštiar ocenil maďarských, srbských a chorvátskych profesionálov pamätnou medailou veliteľa sektoru a všetci rotujúci dostali pamätné plakety veliteľa sektoru. Záver slávnostného nástupu patril duchovnému slovu vojenského kňaza nadporučíka Jána Čupalku.

Poďakovanie modrým baretom na CyprePoďakovanie modrým baretom na CyprePoďakovanie modrým baretom na CyprePoďakovanie modrým baretom na CyprePoďakovanie modrým baretom na CyprePoďakovanie modrým baretom na Cypre

Autor: hovorca ozbrojených síl SR , Foto: UNFICYP - rtn. Halászová, rtm. Hvišč - Dátum: 10.03.2011
Čítanosť: 20630
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share