Preskocit navigáciu

Munícia je skladovaná bezpečne


Munícia je skladovaná bezpečne

O stave bezpečnosti uloženia munície sa bol 16. marca v Sklenom v rámci pracovného výjazdu presvedčiť náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík.

Muničný sklad v Sklenom je jedným zo šiestich muničných skladov ozbrojených síl SR, v ktorých je, za dodržania najvyšších bezpečnostných opatrení, uložených 4655,5 tony hlavne delostreleckej, pechotnej a ženijnej munície. Bezpečnosť uloženej munície je zabezpečená niekoľkostupňovými bezpečnostnými prvkami, ktoré chránia muníciu nielen pred odcudzením, ale aj pred živelnými pohromami. Generála Bulíka sprevádzal veliteľ Zásobovacej základne zásobovacej triedy 5 (ZZZT-5) podplukovník Peter Masár.

Jednotlivé bezpečnostné prvky, úroveň ochrany a činnosť strážnej služby objasnil náčelníkovi generálneho štábu veliteľ muničného skladu Sklené major Pavol Čavojec, ktorý pripomenul, že 1. októbra práve tento „muničák“ oslávi 60. výročie svojho založenia. Napriek svojmu veku však, takisto ako všetky ostatné vojenské muničné sklady, spĺňa prísne štandardy bezpečnosti a ochrany.


Munícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečneMunícia je skladovaná bezpečne

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: OS SR - Peter Šmál - Dátum: 17.03.2011
Čítanosť: 22031
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share