Preskocit navigáciu

Odlet druhej časti rotácie do misie UNFICYP


Odlet druhej časti rotácie do misie UNFICYP

Z bratislavského letiska dnes v dopoludňajších hodinách odletela druhá časť rotácie do misie UNFICYP na Cypre. So 40 príslušníkmi slovenských ozbrojených síl sa na letisko prišiel rozlúčiť zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Jaroslav Vývlek.

Prvá časť rotácie v počte 72 profesionálnych vojakov OS SR, odchádzajúcich plniť úlohy do vojenskej operácie UNFICYP na Cypre, odletela z bratislavského letiska dňa 16. marca 2011.

Hlavnou úlohou našej jednotky na Cypre je zabrániť obnoveniu ozbrojeného konfliktu medzi grécko-cyperskou a turecko-cyperskou komunitou podporovanou tureckými ozbrojenými silami, prispieť k udržaniu a obnove práva, poriadku a návratu do normálneho stavu. Vyslaním jednotiek preukázala Slovenská republika jasný dôkaz o tom, že patrí medzi demokratické štáty súčasného sveta, ktorý sa podieľa na budovaní demokratických hodnôt aj v iných krajinách a tým si posilňuje svoje postavenie v medzinárodnom spoločenstve.


Odlet druhej časti rotácie do misie UNFICYPOdlet druhej časti rotácie do misie UNFICYPOdlet druhej časti rotácie do misie UNFICYP

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: OS SR - npor. Juraj Jánošík - Dátum: 22.03.2011
Čítanosť: 18866
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share