Preskocit navigáciu

Slávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misií


Slávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misií

Na rožňavskom námestí sa dnes 25. marca uskutočnil slávnostný nástup príslušníkov OS SR, ktorí pôsobili vo vojenských operáciách ALTHEA v Bosne a Hercegovine, ISAF v Afganistane a UNFICYP na Cypre. Osobne ich privítal minister obrany SR Ľubomír Galko, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík a ďalší predstavitelia rezortu obrany, samosprávy mesta Rožňava a rodiny profesionálnych vojakov.

Viac ako 200 vojakov si dnes prevzalo medailu za plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky.

„Oceňujem vašu vynikajúcu prácu, odvahu a najmä úlohy, ktoré ste plnili v zložitých podmienkach troch rôznych medzinárodných operácií na vysokej profesionálnej i ľudskej úrovni,“ povedal minister vojakom.

Šéf rezortu obrany vysoko vyzdvihol aj prácu veliteľov, ktorí prispeli nemalým podielom na úspešnosti našich vojakov v zahraničí. „Vy ste museli byť stratégmi, manažérmi, ale aj vynikajúcimi psychológmi a kamarátmi v jednej osobe. Svojimi správnymi rozhodnutiami ste prispeli k úspešnému riešeniu všetkých úloh. Najpodstatnejšie je, že sa vám podarilo splniť najdôležitejšiu úlohu – vy a vaši vojaci ste sa vrátili späť domov živí a zdraví,“ zdôraznil minister vo svojom príhovore.


Medzi hlavné úlohy jednotiek Slovenskej republiky v zahraničí patrí udržiavanie prímeria, zamedzenie opätovného vypuknutia konfliktov, vykonávanie inšpekcií v dôležitých oblastiach a prispievanie k návratu situácie do mierových podmienok.

Súčasťou slávnostného privítania príslušníkov OS SR bol aj „Deň otvorených dverí“, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch prrchbo PS a rmo PS Rožňava. Priaznivci vojenskej techniky, ale i ostatní návštevníci si tak mohli pozrieť statické a dynamické ukážky hlavných druhov výzbroje a techniky týchto útvarov.


Slávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misiíSlávnostné privítanie vojakov po návrate zo zahraničných misií

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: OS SR - nrtm. Martin Bernáth - Dátum: 25.03.2011
Čítanosť: 20835
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share