Preskocit navigáciu

Odborné zhromaždenie logistiky OS SR


Odborné zhromaždenie logistiky OS SR

Dňa 31.marca 2011 sa v Trenčíne za účasti najvyšších funkcionárov logistiky OS SR uskutočnilo odborné zhromaždenie logistiky, ktorého sa zúčastnil Náčelník štábu pre podporu operácií GŠ OS SR brigádny generál Miroslav Kocian a najvyšší predstavitelia logistiky v rámci OS SR.

Odborné zhromaždenie otvoril Náčelník odboru logistiky ŠbPO GŠ OS SR plukovník Štefan Farský, ktorý zhodnotil plnenie hlavných úloh vo výcvikovom roku 2010 v nadväznosti na stanovené priority Náčelníka generálneho štábu OS SR. Ďalšími témami odborného zhromaždenia boli: 
- zabezpečenie logistickej podpory v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu, 
- skúsenosti zo stiahnutia našich jednotiek z operácie KFOR, 
- implementácia systému LOGFAS v rámci OS SR, 
- zabezpečenie vojenskej dopravy, prevádzky a opráv, 
- systém zabezpečenia vojskových skúšok, 
- plán spracovania prioritných interných normatívnych aktov v oblasti logistiky, 
- plánované novinky v systéme zabezpečenia výstrojným materiálom, 
- zmeny v systéme verejného obstarávania, 
- informácia o činnosti Multinational Logistics Coordination Centre (MLCC) so sídlom v Prahe a príprava medzinárodného logistického cvičenia „Capable Logistician 2013“ vo VVP Lešť.

V závere boli v súlade s prioritami Náčelníka generálneho štábu OS SR prezentované hlavné ciele v oblasti logistiky na výcvikový rok 2011.

Zamestnanie splnilo svoje hlavné ciele a poukázalo na potrebu pravidelného vykonávania odborných zhromaždení predovšetkým z dôvodu prehĺbenia vzájomných vzťahov a výmeny najnovších informácií a skúseností funkcionárov logistiky zo všetkých stupňov velenia OS SR.


Odborné zhromaždenie logistiky OS SR Odborné zhromaždenie logistiky OS SR Odborné zhromaždenie logistiky OS SR Odborné zhromaždenie logistiky OS SR Odborné zhromaždenie logistiky OS SR

Autor: OS SR - pplk. Andrej Čučvara , Foto: OS SR - Peter Prekop - Dátum: 04.04.2011
Čítanosť: 20955
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share