Preskocit navigáciu

Minister vo výcvikových školách


Minister vo výcvikových školách

Minister obrany vyjadril spokojnosť so smerovaním a spôsobom prípravy profesionálnych vojakov vo výcvikových školách v pondelok 22. januára 2006 počas pracovnej cesty na veliteľstve výcviku a výcvikových školách v posádke Martin.

 

Na martinskom veliteľstve výcviku privítali ministra obrany Františka Kašického veliteľ síl  výcviku a podpory generálmajor Ján Kačmár a veliteľ veliteľstva výcviku plukovník Ivan Sálaši, ktorý ho oboznámil s priestormi, so štruktúrou a technickým vybavením výcvikových škôl v posádke Martin.

 

Po krátkej prezentácii veliteľstva výcviku na základnej výcvikovej škole v Martine si minister prešiel aj priestory školy. Na učebni skontroloval výcvik zdravotníckej prípravy a poradový výcvik čakateľov si prezrel na nástupisku školy. Zaujímal sa aj o ubytovacie priestory budúcich profesionálnych vojakov. V priestoroch Odbornej výcvikovej školy pozemného vojska navštívil okrem zrekonštruovanej ubytovne pre frekventantov odborného výcviku  aj učebno-výcvikovú základňu s trenažérmi pre výcvik mechanikov. Po zástavke na Poddôstojníckej akadémii, kde sa minister obrany stretol s frekventantmi kurzu OR-7 navštívil aj priestory Výcvikovej jednotky vojenských misií. Práve táto jednotka v mesiaci október 2006 prezvala úlohy výcviku profesionálnych vojakov vysielaných do zahraničných misií po Výcvikovej základni mierových síl OSN v Nitre.

 

Na záverečnej diskusii s generálom Bulíkom, generálmajorom Kačmárom, veliteľom veliteľstva výcviku, veliteľmi výcvikových škôl a frekventantmi diskutoval minister o problémových otázkach výcviku a o pripravovanej novelizácii zákona.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 22.01.2007
Čítanosť: 19835
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share