Preskocit navigáciu

Vyhodnocovacia návšteva VD99


Vyhodnocovacia návšteva VD99

Predstavitelia Ruskej Federácie zavítali dňa 26. júna 2008 v rámci vyhodnocovacej návštevy podľa VD’99 (Viedenský dohovor 1999 o rokovaniach pre posilnenie dôvery a bezpečnosti) na Veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR do Trenčína.

Veliteľ síl generálmojor Kováč prijal trojčlennú návštevu na veliteľstve a v rámci vstupného brífingu im vysvetlil pôsobnosť síl výcviku a podpory v štruktúre Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Následne hovoril o výcviku a logistickej podpore, ktorú sily zabezpečujú, a v nadväznosti na úlohy plnené operačným veliteľstvom predstavil členom vyhodnocovacej návštevy aj aktuálnu štruktúru síl výcviku a podpory. Súčasťou jednodňového programu vyhodnocovacej návštevy je aj kontrola Veliteľstva výcviku v Martine, kde si okrem vstupnej informácie podávanej veliteľom prezrú hlavné zbraňové systémy a techniku, budú diskutovať s inštruktormi a študentmi Odbornej výcvikovej školy Pozemného vojska, Základnej výcvikovej školy a Poddôstojníckej akadémie. Na záver si prezrú ubytovacie priestory, ošetrovňu a logistické priestory parku techniky.

Vyslaní príslušníci Ruskej federácie vykonajú návštevu útvarov síl výcviku a podpory v súlade s VD ’99, podľa ktorého sa účastnícke štáty OBSE (Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe) zaviazali každoročne si vymieňať informácie o svojich vojenských silách týkajúce sa vojenskej organizácie, živej sily a hlavných zbraňových systémov a techniky.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 26.06.2008
Čítanosť: 18910
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share