Preskocit navigáciu

Zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO v Bratislave


Zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO v Bratislave

Dňa 23. mája 2011 začalo v Bratislave 35. zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO pre oblasť radiačnej, chemickej a biologickej ochrany. Účastníci z dvadsiatichtroch krajín a piatich veliteľstiev a agentúr NATO budú rokovať v štyroch pracovných skupinách (pozemné sily, vzdušné sily, námorné sily a zdravotníctvo). Cieľom pracovného stretnutia špecialistov radiačnej, chemickej a biologickej ochrany je vzájomné informovanie sa o výcviku v oblasti RCHBO a posúdenie spôsobov vykonávania výcviku s toxickými chemickými látkami a rádioaktívnymi žiaričmi.

Úvodné slovo za slovenskú stranu predniesol brigádny generál Jindřich Joch, ktorý privítal účastníkov a zdôraznil skutočnosť, že v dnešnej dobe použitie chemických, biologických, rádiologických a jadrových zbraní zo strany rôznych teroristických skupín predstavuje vážne nebezpečenstvo, ktoré si zaslúži primeranú pozornosť zo strany NATO.

V rámci predstavenia národných spôsobilostí v oblasti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany sa účastníci pracovného stretnutia dňa 26. mája 2011 zoznámia s priestormi a výcvikovými možnosťami Výcvikového a testovacieho centra RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch a špeciálnou technikou práporu rchbo Rožňava.


Zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO v Bratislave Zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO v Bratislave Zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO v Bratislave Zasadnutie výcvikovej podskupiny NATO v Bratislave

Autor: OS SR - plk. Petr Fajmon , Foto: OS SR - kpt. Róbert Hromada - Dátum: 24.05.2011
Čítanosť: 18795
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share