Preskocit navigáciu

Slovenské modré barety obhájili víťazstvo


Slovenské modré barety obhájili víťazstvo

Slovenské modré barety na Cypre opäť obhájili víťazstvo v súťaži vojenských zručností a potvrdili tak, že sú najzručnejšími vojakmi pôsobiacimi v misii UNFICYP.

Vycvičenosť, fyzickú zdatnosť, ale i odborné vedomosti a zručnosti potvrdili slovenskí vojaci v už tradičnej súťaži „Military Skills Competition Summer 2011“ vyhlasovanej veliteľom jednotiek UNFICYP, ktorá sa uskutočnila 26. mája 2011 v priestoroch veliteľstva misie v Nikózii.

Podujatia sa zúčastnilo deväť tímov. Zastúpenie v nich mali britskí, argentínski, írski, srbskí, chorvátski, maďarskí a samozrejme slovenskí vojaci.

Účastníci museli zvládnuť okrem fyzickej záťaže aj disciplíny, ktoré preverili ich pripravenosť na riešenie reálnych úloh vyplývajúcich z mandátu misie. Súťažilo sa v týchto disciplínach: zrýchlený presun so záťažou (endurance march) , riešenie veliteľskej úlohy, čítanie mapy, jazda autom, streľba z osobnej zbrane, reakcia na incident a prekážková dráha (assault course).

Slovenský tím bol od začiatku veľkým favoritom tohto prestížneho podujatia, ktoré sa každoročne teší veľkému záujmu. Prvú disciplínu - zrýchlený presun so záťažou (endurance march) naše družstvo s prehľadom vyhralo, čím si vytvorilo dobrú východiskovú pozíciu do ďalšieho priebehu súťaže.

Záverečnú, divácky najatraktívnejšiu a zároveň najnáročnejšiu, disciplínu - prekážkovú dráhu zdolali Slováci za podpory slovenských trikolór. Kolorit slovenských vlajok, pomaľovaných tvárí národnými farbami, množstvo fanúšikov a ich oduševnené povzbudzovanie dodávalo slovenskému tímu potrebnú psychickú podporu a vytváralo špecifickú atmosféru.

"Ďakujeme víťaznému tímu za vzornú reprezentáciu Slovenska v zahraničí. Boli ste pre nás víťazi už na štarte, v cieli ste len potvrdili vaše kvality a darovali nám tak nádherný darček k desiatemu výročiu pôsobenia slovenského kontingentu v tejto misii, ktoré si zajtra pripomenieme," poďakoval víťaznému tímu veliteľ slovenského kontingentu podplukovník Vladimír Voštiar.

Zloženie víťazného tímu:

Tréner: npor. Ivan Murín
Kapitán tímu: npor. Ľuboš Januška
Tím: rtn. Emil Duraj, rtn. Judita Halászová, rtn. Mário Macko, des. Tibor Baranec, slob. Tomáš Martinkovič, slob. Daniel Novosedlík, slob. Andrea Kalafútová, slob. Lukáš Strečanský


Slovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvoSlovenské modré barety obhájili víťazstvo

Autor: kpt. Elemír Farkaš , Foto: rtm. Radovan Hvišť - Dátum: 26.05.2011
Čítanosť: 21953
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share