Preskocit navigáciu

Levický prápor na certifikačnom cvičení WOKEN LION


Levický prápor na certifikačnom cvičení WOKEN LION

Aj druhý deň týždňového veliteľsko-štábneho cvičenia 13. mechanizovaného práporu s názvom „Prebúdzajúci sa lev“ (Waken Lion) priniesol množstvo incidentov a nepredvídateľných okolností, ktoré museli cvičiaci prekonať.

Ešte v nočných hodinách cvičiace jednotky obdržali od nadriadeného stupňa nariadenie na presun a zaujatie stanoveného priestoru. Okrem preverenia úloh spojených s presunom boli na príslušníkov jednotky simulované aj nástrahy, ktorým museli počas presunov čeliť. Jednou z nich bol aj nástražný systém na konvoj kolesovej techniky a následné prepadnutie miestnym obyvateľstvom, ktoré nie je naklonené našim vojskám v priestore operácie.

Jedným zo zdrojov pre plánovanie operácií v danom priestore je aj komunikácia s miestnym obyvateľstvom. Táto komunikácia je zvyčajne vedená v anglickom jazyku a neslúži len k získavaniu informácií, ale aj k zlepšeniu postavenia a vnímania vojsk na území „Alfalandu“.

Na cvičiace jednotky sa prišiel pozrieť aj zástupca náčelníka generálneho štábu generálporučík Jaroslav Vývlek, ktorý vyjadril spokojnosť s prípravou a priebehom cvičenia, ktorého hlavným cieľom je certifikácia jednotiek NRF 2012.


Levický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LIONLevický prápor na certifikačnom cvičení WAKEN LION

Autor: kpt. Peter Michnica, npor. Gabriela Škvareninová , Foto: mjr. Milan Jankura, npor. Gabriela Škvareninová, Jozef Žiak - Dátum: 07.06.2011
Čítanosť: 17136
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share