Preskocit navigáciu

Levičania ubránili camp Riečky


Levičania ubránili camp Riečky

V ďalšom priebehu cvičenia Woken Lion (Prebúdzajúci sa lev) sa museli vyčlenení príslušníci levického mechanizovaného práporu úspešne vysporiadať aj s rozličnými ohrozeniami FOB Riečky, kam sa v presunuli počas plnenia úloh z OB Slávia.

Okrem raketometného, mínometného i pozemného útoku aj iniciáciou výbuchu samovražedného atentátnika. Krátko po presune na Riečky sa museli popasovať aj s pokusmi demonštrantov o priame preniknutie cez bránu na základňu.

Ochrana tábora privolala špeciálnu zásahovú jednotku a až s jej pomocou sa jej podarilo po určitom čase zvládnuť situáciu a postupne vytlačiť útočníkov z priestoru brány. Využili pri ňom aj možnosti obrneného vozidla Aligator pri potláčaní davu.

Podľa riadiaceho cvičenia brigádneho generála Ivana Hirku má priebeh cvičenia okrem iného pomôcť zladiť činnosť veliteľov a štábu v poľných podmienkach, preveriť ich v nepretržitom velení jednotkám v celom priebehu operácie, preveriť taktickú spôsobilosť velenia práporu a jeho spôsobilosť plniť plánované i neplánované úlohy. Ďalej preveriť pripravenosť deklarovaných jednotiek a ich bojovú pripravenosť a potrebný stupeň interoperability. A to všetko vo všetkých fázach operácie. Od nasadenia jednotiek a získania kontroly v krízovej oblasti priestoru zodpovednosti, cez plnenie úloh v rámci obnovy stabilného bezpečného prostredia v krízovej oblasti až po udržanie stabilného a bezpečného prostredia.


Levičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp RiečkyLevičania ubránili camp Riečky

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: MO SR - Jozef Žiak - Dátum: 09.06.2011
Čítanosť: 18273
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share