Preskocit navigáciu

Medzinárodný seminár "Transnational Threats and Homeland Defense"


Medzinárodný seminár

V dňoch 6. – 10. júna 2011 sa v priestoroch klubu MO SR uskutočnil seminár Transnational Threats and Homeland Defense organizovaný Center for Civil-Military Relations (CCMR) s Navy Postgradual Schooll (NPS) USA v spolupráci s Office for Defense Cooperation (ODC) na Slovensku.

Seminár bol organizovaný v rámci programu IMET (International Military Education and Training) a hradený z fondov CTFP (Counter Terrorism Fellowship Program). Obsah seminára bol zameraný na identifikáciou hrozieb pre národnú bezpečnosť. Praktické cvičenia, ktoré boli súčasťou seminára, precvičili účastníkov v metódach plánovania a reakcie na témy boja proti terorizmu a ďalších identifikovaných hrozieb pre národnú bezpečnosť ako napr. povodne, zosuvy pôdy, a iné. Všetky úlohy boli aplikované nielen na územie SR, ale taktiež na štáty, ktoré participovali na tomto seminári.

Po odbornej stránke bol seminár vedený troma príslušníkmi Civil-Military Relations (CCMR) USA a účastníkmi seminára boli dvaja príslušníci z Rumunska, jeden z Českej republiky a jeden z Poľska. Seminár osobne otvoril Theodore Sedgwick, veľvyslanec USA na Slovensku. Svojich zástupcov zo Slovenska na seminár vyslali ministerstvá vnútra, zahraničných vecí a ministerstvo obrany, ďalej sa seminára zúčastnili príslušníci všetkých spravodajských služieb, vojenskej polície a príslušníci OS SR.


Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár Medzinárodný seminár

Autor: OS SR - kpt. Ján Škop , Foto: OS SR - kpt. Ján Škop - Dátum: 15.06.2011
Čítanosť: 20831
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share