Preskocit navigáciu

Medaily pre slovenských vojakov na Cypre


Medaily pre slovenských vojakov na Cypre

Dňa 22. júna 2011 boli novým príslušníkom misie UNFICYP, ktorí splnili podmienku nepretržitej služby v misii minimálne 3 mesiace, slávnostne udelené a odovzdané medaily za službu v mierovej misii UNFICYP na Cypre.

Slávnostný akt odovzdávania medailí sa odohral pri západe slnka na ploche starého letiska v Nikózii, ktoré je súčasťou nárazníkovej zóny a územia chráneného silami OSN. Svojim príhovorom ho otvorili najvyšší politický predstaviteľ misie Lisa BUTTENHEIM (Chief of Mission) a veliteľ jednotiek UNFICYP Maj Gen Chao LIU (Force Commander), ktorí prítomným vojakom poďakovali za ich doterajšiu službu. Slávnosti sa zúčastnili spoločne všetky kontingenty slúžiace v misii. Medzi pozvanými hosťami nechýbali politickí a diplomatickí predstavitelia participujúcich krajín a civilní aj vojenskí príslušníci misie. Slávnostné pochodovanie jednotiek na úvod a aj v závere sprevádzala vojenská hudba z Veľkej Británie.

Naši vojaci vzorne reprezentovali a reprezentujú Slovenskú republiku a jej ozbrojené sily a svojim vystupovaním prispievajú k dobrému menu Slovákov na Cypre. Medaily si právom zaslúžia.

Medaila má tri pruhy, biely v strede a dva modré OSN na oboch koncoch. Pruhy sú oddelené dvoma úzkymi prúžkami, tmavo modrá symbolizuje Stredozemné more.


Medaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na CypreMedaily pre slovenských vojakov na Cypre

Autor: UNFICYP - kpt. Farkaš , Foto: UNFICYP - rtm. Hvišť - Dátum: 24.06.2011
Čítanosť: 20364
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share