Preskocit navigáciu

Na generálnom štábe bolo cvičenie Náhradná voľba 2011


Na generálnom štábe bolo cvičenie Náhradná voľba 2011

Úspory v štátnom rozpočte sú citeľné v celej štátnej správe, rezort obrany nevynímajúc. Námetom cvičenia Náhradná voľba - Alternative Solution 2011, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 28. – 29. júna 2011 na pôde Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) bola revízia hlavných plánovacích dokumentov na zabezpečenie priorít do konca roku 2011.

Na cvičení riadenom zástupcom náčelníka generálneho štábu genpor. Jaroslavom Vývlekom sa zúčastnilo 45 príslušníkov generálneho štábu, veliteľstiev síl a priamo podriadených útvarov a zariadení.

Scenár cvičenia prinútil cvičiacich zanalyzovať úlohy vyplývajúce z hlavných plánovacích dokumentov na rok 2011. Následne cvičiaci identifikovali riziká ich plnenia v druhom polroku 2011 a nevyhnutný rozsah a spôsob plnenia úloh útvarov a zariadení ozbrojených síl, tak aby boli splnené stanovené priority a predovšetkým zabezpečené plnenie hlavných úloh (zabezpečenie pokračovania účasti ozbrojených síl v operáciách medzinárodného krízového manažmentu (ISAF, UNFICYP, ALTHEA), ochrana vzdušného priestoru SR v rámci systému NATINADS a podpora integrovaného záchranného systému SR v prípade prírodných katastrof, priemyselných a technologických havárií na území SR.)


Na generálnom štábe bolo cvičenie Náhradná voľba 2011Na generálnom štábe bolo cvičenie Náhradná voľba 2011Na generálnom štábe bolo cvičenie Náhradná voľba 2011Na generálnom štábe bolo cvičenie Náhradná voľba 2011

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 29.06.2011
Čítanosť: 16221
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share