Preskocit navigáciu

Vojenská hudba na medzinárodnom festivale v Poľsku


Vojenská hudba na medzinárodnom festivale v Poľsku Medzinárodného festivalu vojenských hudieb vzdušných síl "WROCŁAW 2011" v Poľsku sa v dňoch 24. - 26. júna 2011 zúčastnila jedna z dvoch vojenských hudieb OS SR - Vojenská hudba Banská Bystrica. Pod velením a dirigentskou taktovkou jej veliteľa, por. Mgr. art. Petra Bibzu a orchestra v zložení 40 vojenských hudobníkov sa v spoločnosti vojenských hudieb z Českej republiky a Poľskej republiky prezentovali na verejnosti niekoľkými súbormi koncertných vystúpení.

Festival bol organizovaný pod gesciou veliteľa Vzdušných síl Poľskej republiky genpor. Lecha MAJEWSKEHO, ktorý ho slávnostne otvoril v prítomnosti najvyšších predstaviteľov poľských vzdušných síl, starostu mesta Wrocław Rafała Dutkiewicza, vojvodu Dolnosliezskeho vojvodstva Aleksandera Skorupa a ďalších hostí.

Okrem už spomenutej Vojenskej hudby Banská Bystrica (organizačný prvok Veliteľstva posádky Bratislava) sa ho zúčastnili tieto orchestre:

  • Orkiestra reprezentacyjna sił powietrznych Poznań
  • Orkiestra wojskowa Radom
  • Orkiestra wojskowa sił powietrznych Bytom
  • Orkiestra wojskowa sił powietrznych Dęblin
  • Orkiestra wojskowa sił powietrznych Koszalin
  • Vojenská hudba Olomouc
Vystúpenia boli sprevádzané výborným ohlasom a celé podujatie zanechalo v širokej verejnosti veľmi dobrý dojem a príjemný umelecký zážitok. Okrem publika prítomného priamo na námestiach, mohli koncerty sledovať aj diváci miestnej televízie, ktorá festival vysielala v priamom prenose. Pre zúčasnených priniesol veľa. Otvoril nové obzory a vytvoril aj nové priateľstvá.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2

Autor: kpt. Richard Spišák , Foto: VePBA - Dátum: 01.07.2011
Čítanosť: 16942
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share