Preskocit navigáciu

Slovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAF


Slovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAF

Slováci pracujúci na veliteľstve vojenskej základne NATO v Kandaháre boli 4. augusta ocenení medailami Non Article 5 Medal za službu v operácii ISAF v Afganistane.

Piatich slovenských príslušníkov ozbrojených síl SR a Vojenskej polície osobne dekoroval veliteľ základne Kandahar Airfield (KAF) americký brigádny generál Jeffrey Kendall. Počas slávnostného ceremoniálu vyzdvihol prácu všetkých národov, ktoré sa podieľajú na plnení úloh v provincii Kandahár.

Medzi ocenenými Slovákmi je aj podplukovník pracujúci na v súčasnosti najvyššej pozícii vo velení základne KAF Kandahár - náčelník pre výstavbu, ktorý zodpovedá za výstavbu infraštruktúry najväčšej základne NATO na svete. Dvaja ďalší dôstojníci pracujú na Spoločnom obrannom operačnom centre veliteľstva základne (JDOC – Joint Defence Operatin Center) a ocenení boli aj dvaja vojenskí policajti, ktorí plnia úlohy IMP (International Military Police).

V súčasnosti je v Kandaháre 244 slovenských vojakov vrátane jednej vojačky. Plnia úlohy zabezpečenia ochrany a bezpečnosti na vstupno-kontrolnom bode ECP-5. Multifunkčná ženijná rota plní odmínovacie a ženijno-stavebné práce v súvislosti so zvyšovaním bezpečnosti takmer 20 tisíc vojakov na kandahárskej základni. Na predsunutej základni Camp Nathan Smith pôsobí štvorčlenný tím špecialistov na likvidáciu výbušných prostriedkov a zastúpenie má Slovensko vo veliteľstve základne a Regionálnom veliteľstve - Juh so sídlom na základni KAF. V celej operácii ISAF Afganistan v súčasnosti plní úlohy 322 slovenských vojakov.


Slovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAFSlovenskí vojaci ocenení medailami za službu v operácii ISAF

Autor: mjr. Mgr. Milan Vanga , Foto: mjr. Mgr. Milan Vanga - Dátum: 05.08.2011
Čítanosť: 19672
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share