Preskocit navigáciu

Generál Bulík prijal absolventa National War College


Generál Bulík prijal absolventa National War College

Vo štvrtok 4. augusta 2011 náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík prijal podplukovníka Slavomíra Staviarského, ktorý sa vrátil z ročného študijného pobytu vo Washingtone DC (USA).

„Som rád, že aj takýmto príkladným spôsobom profesionálni vojaci reprezentujú ozbrojené sily SR v zahraničí,“ povedal generál Bulík počas stretnutia. Za vzorné reprezentovanie ozbrojených síl SR na Národnej vojnovej akadémii Národnej univerzity obrany USA (National War College, National Defence University) odovzdal náčelník Generálneho štábu podplukovníkovi Staviarskému pamätný list.

Štúdium zamerané na tvorbu Národnej bezpečnostnej stratégie podplukovník Staviarský ukončil s titulom „Master of Security Science“. V súčasnosti pôsobí podplukovník Staviarský na Štábe strategického plánovania a rozvoja spôsobilostí GŠ OS SR. Absolvovaním tohto kurzu získal vzdelanie, ktoré ho predurčuje na vyššie stupne velenia a riadenia.

Národná vojnová akadémia USA vzdeláva vybraných vyšších vojenských dôstojníkov a civilných študentov a pripravuje ich pre politické, veliace a štábne pozície. Poskytuje celoročné postgraduálne vzdelávanie pre politiku národnej bezpečnosti, vojenskú stratégiu, nasadenie síl a spoločné operácie. Jedným z hlavných cieľov programu je naučiť absolventov analyzovať a formulovať národnú bezpečnosť a zahraničnú politiku v čase mieru aj vojny. Na dosiahnutie tohto cieľa sa program Národnej vojnovej akadémie USA zameriava na vývoj koncepčných základov a rozvoj správneho rozhodovania počas krízových momentov, ktoré sú potrebné na najvyšších úrovniach strategického rozhodovania.


Generál Bulík prijal absolventa National War College

Autor: poverený hovorca OS SR - kpt. Peter Michnica , Foto: autor - Dátum: 05.08.2011
Čítanosť: 22049
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share