Preskocit navigáciu

Modré barety si to rozdali v plážovom volejbale


Modré barety si to rozdali v plážovom volejbale

Horúci piesok, spotené telá, tvrdé smeče, povzbudzovanie v rôznych jazykoch v duchu fair play ..... tak by sa dal charakterizovať piatok 12. augusta 2011 pre modré barety misie UNFICYP v kempe generála Štefánika vo Famaguste na Cypre.

Profesionáli Sektoru 4 si pri plnení operačných úloh našli čas aj na športové vyžitie a v súlade s tréningovou smernicou veliteľa jednotiek misie UNFICYP (Force Commander Triaining Directive) zorganizovali športovú súťaž - medzinárodný turnaj v plážovom volejbale.

Turnaja sa zúčastnilo až dvanásť mužstiev, a to zmiešané družstvá z veliteľstva UNFICYP, argentínske a britské družstvá z prvého a druhého sektoru, a samozrejme nechýbali maďarské a slovenské družstvá z nášho Sektoru 4.

Slnko pálilo, akoby chcelo vyskúšať bojovnosť a vytrvalosť hráčov, piesok pod nohami sa musel nieraz ochladzovať prúdom vody, a aj keď zápolenie hráčov a divácka kulisa pripomínali boj, tak okolo ihriska vládla družná atmosféra, dobrá zábava a radosť z hry. Pitný režim a ochranu pred pálivým slnkom museli striktne dodržiavať všetci účastníci turnaja pod prísnym dohľadom a odborným okom našej doktorky MUDr. Marecovej a jej zdravotníckeho personálu.

V tvrdej konkurencii Slováci obstáli. Víťazný pohár, uznanie protihráčov a podporu obecenstva sa podarilo vybojovať trom slovákom rtm Andrejovi Podperovi, slob. Marekovi Faltusovi a rtn. Ondrejovi Budzákovi – gratulujeme. Na druhom mieste sa umiestnil tím argentínskeho kontingentu zo Sektoru 1 a tretie miesto v turnaji obsadil zmiešaný Slovensko-Maďarský tím zo Sektoru 4.

Po vyčerpávajúcom turnaji prišla aj zaslúžená odmena a spoločná grilovačka bola príležitosťou na relaxáciu, doplnenia vyčerpanej energie, vyhodnotenia hráčov a divácke postrehy.

Víťazom gratulujeme, česť patrí porazeným. Ďakujeme za pekný športový zážitok!

Vďaka patrí všetkým zúčastneným za organizačné a materiálno-technické zabezpečenie a prípravu medzisektorového turnaja v našom kempe. Slováci zas dokázali, že aj z mála sa dá urobiť dôstojnná propagácia slovenského umu a šikovnosti. Proste všetci sme priložili ruku k dielu a ukázali sme, že keď sa chce, tak to ide.


Modré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbaleModré barety si to rozdali v plážovom volejbale

Autor: pplk. Ing. Vladimír Voštiar, veliteľ SLOVCON UNFICYP , Foto: rtm. Radoslav Hvišč, mjr. Miroslav Mišovic - Dátum: 14.08.2011
Čítanosť: 18653
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share