Preskocit navigáciu

Profesionálni vojaci SVaP vystúpili na Kriváň


Profesionálni vojaci SVaP vystúpili na Kriváň

V sobotu 27. augusta 2011 sa Medzinárodného vojenského výstupu na Kriváň, ktorý sa konal pri príležitosti 67. výročia Slovenského národného povstania, zúčastnili aj vojaci zo Síl výcviku a podpory OS SR na čele s veliteľom síl generálmajorom Petrom Vojtekom.

Medzinárodný vojenský výstup na Kriváň má dlhoročnú tradíciu a jeho tohtoročný už 16. ročník je výborným príkladom vzájomnej spolupráce viacerých armád. Celková účasť takmer 1250 turistov, vojakov a ich rodinných príslušníkov tento fakt iba potvrdzuje. Rovnako ako po iné roky aj v sobotu položili účastníci výstupu na Štrbskom plese vence k pamätníku Slovenského národného povstania. Nasledoval samotný takmer štvorhodinový výstup, ktorý síce preveril fyzičku každého účastníka, ale spoločná fotografia, nádherný výhľad a účastnícky list s vrcholovou pečiatkou potešil všetkých. Slnečné počasie, ako vystrihnuté z pohľadnice, doprialo každému a preto následný zostup späť na Štrbské pleso trval necelé 3 hodiny.

Sily výcviku a podpory OS SR na jednej strane aktivitu čiastočne zabezpečovali, no na strane druhej sa zaradili medzi stovky aktívnych turistov, ktorí náročný výstup absolvovali. Okrem veliteľa síl generálmajora Petra Vojteka, sa tak výstupu zúčastnil aj veliaci poddôstojník síl štábny nadrotmajster Ján Brida, veliaci poddôstojník Práporu výcviku Martin štábny nadrotmajster Ľubomír Mihalik, veliteľ Poddôstojníckej akadémie Martin štábny nadrotmajster Milan Pavlík, veliteľ Funkčných a odborných kurzov Poddôstojníckej akadémie Martin štábny nadrotmajster Ján Renner a veliaci poddôstojník Multifunkčnej zásobovacej základne Západ Nemšová nadrotmajster Štefan Rakovan.


Profesionálni vojaci SVaP vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci SVaP vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci SVaP vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci SVaP vystúpili na KriváňProfesionálni vojaci SVaP vystúpili na Kriváň 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: šbnrtm. Milan Pavlik - Dátum: 30.08.2011
Čítanosť: 19992
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share