Preskocit navigáciu

Modré barety si pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republiky


Modré barety si pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republiky

Prvý september strávili modré barety na Cypre ako obvykle – každodennou prácou, vyjednávaním s opozičnými silami a civilným obyvateľstvom, jednoducho povedané prácou v nárazníkovej zóne a jej monitorovaním podľa mandátu v prospech misie.

A predsa to nebol až tak úplne bežný a všedný pracovný deň, veď všetci Slováci dobre vedia, že 1. september si Slovensko každoročne pripomína prijatie ústavy. Slovenské modré barety nezabudli na tento sviatok a na spoločnom nástupe, ktorý sa z dôvodu zabezpečenia výkonu služieb a monitorovania konal až vo večerných hodinách v kempe generála Štefánika vo Famaguste, si slovenský profesionáli pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy SR.

Po prečítaní rozkazu prezidenta SR veliteľ kontingentu podplukovník Vladimír Voštiar využil túto slávnostnú príležitosť a viac ako 50tim slovenským vojakom odovzdal odznaky vojenských veteránov.

Veliteľ vo svojom príhovore vyjadril radosť, z toho, že do radov vojnových veteránov pribudli ďalší profesionálni vojaci ozbrojených síl Slovenskej republiky a všetkým príslušníkom slovenského kontingentu poďakoval za prácu v prospech misie UNFICYP a v prospech OSSR.

„K oceneniu a priznaniu štatútu vojnového veterána vám blahoželám, buďte hrdý na príslušnosť k ozbrojeným silám SR, ja som hrdý na vás a na to, čo ste doposiaľ dosiali. Odznak vojnového veterána vyjadruje hrdosť slovenského profesionála, jeho zásluhy v prospech ozbrojených síl, v prospech Slovenska, absolvovaný náročný výcvik, či už doma, alebo v zahraničí, plnenie zvláštnych úloh mnohokrát v odlúčení od rodiny, známych a priateľov.“ – povedal veliteľ .


Modré barety si pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republikyModré barety si pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republikyModré barety si pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republikyModré barety si pripomenuli 19. výročie prijatia Ústavy Slovenskej republiky

Autor: kpt. Elemír Farkaš , Foto: rtm. Radoslav Hvišč - Dátum: 01.09.2011
Čítanosť: 18967
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share