Preskocit navigáciu

Konferencia Vojenského výboru NATO v španielskej Seville


Konferencia Vojenského výboru NATO v španielskej Seville

V dňoch 16.-18. septembra 2011 sa pod vedením predsedu Vojenského výboru NATO admirála Giampaola Di Paola uskutoční konferencia Vojenského výboru NATO na úrovni  náčelníkov Generálnych štábov obrany a náčelníkov štábov obrany členských krajín NATO.

Hostiteľom tohtoročnej konferencie v Seville je náčelník štábu obrany Španielska generál Julio Rodriguez. Konferencie sa zúčastnia aj strategickí velitelia NATO, admirál James G. Stavridis (SACEUR) a generál Stephane Abrial (SACT).

Predmetom zasadaní bude diskusia o budúcich operačných a transformačných výzvach Aliancie. Nosnou témou naďalej ostáva vyhodnotenie pôsobenia Aliancie v kľúčových operáciách, ako ISAF a prediskutovanie implementácie z poučení získaných v operácii v Líbyi. K diskusii o budúcnosti ISAF sa zúčastní náčelník štábov obrany pakistanských OS generál Kayani. Hlavný civilný predstaviteľ NATO v ISAF veľvyslanec Gass a veliteľ ISAF generál Allen sa pripoja cestou video-konferencie.

K diskusii na tému globálna bezpečnosť a „ Arabská jar “ sú prizvaní Dr. Ahmed A. Saif (vedúci akademik z Centra SHEBA v Jemene) a p. Robert Fisk (renomovaný expert a žurnalista na Blízky východ z Veľkej Británie).

Za SR sa predmetnej konferencie zúčastní náčelník GŠ OS SR generál Ľubomír Bulík. Z Bruselu sa pripojí Vojenský predstaviteľ SR vo Vojenskom výbore NATO generálporučík Peter Gajdoš.



Autor: OS SR - mjr. Viliam Sabovčík, Brusel , Foto: Ilustračné foto - Dátum: 16.09.2011
Čítanosť: 15990
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share