Preskocit navigáciu

„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu


„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu

Príslušníci odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu spolu s kolegami z Maďarska, Chorvátska a Srbska v misii UNFICYP na Cypre, nastúpili 20. septembra na slávnostnom „Farewell Line Up“.

Na spoločnom nástupe rotujúceho personálu Sektoru 4 odzneli hymny všetkých štyroch zúčastnených krajín pôsobiacich v tomto mnohonárodnom sektore. Slová chvály a poďakovania na adresu vojakov za odvedenú prácu v misii odzneli z úst veľvyslancov zúčastnených krajín pôsobiacich v sektore. Pôsobenie vojakov ocenil veliteľ Sektoru 4 podplukovník Vladimír Voštiar a jeho maďarský zástupca podplukovník Imre Kovács, ako aj pozvaní hostia z velenia misie UNFICYP.

„Chcel by som osobne poďakovať každému z vás za všetko, čo ste urobili počas svojho pôsobenia v misii na tomto ostrove, ďakujem vám za prácu odvedenú v prospech OSN a v prospech misie UNFICYP. Ozbrojené sily, ktoré vás vyslali na túto misiu môžu byť právom hrdé na to čo ste pre ich vzornú reprezentáciu v zahraničí doposiaľ vykonali. Prispeli ste k tomu, o čo sa UNFICYP na Cypre dlhodobo usiluje - k udržaniu prímeria na čiarach zastavenia paľby opozičných síl, k zamedzeniu opätovného vypuknutia konfliktu a k postupnému návratu situácie do normálnych podmienok. Som hrdý, že som mal tú možnosť byť vašim veliteľom a pracovať s vami. Uspeli ste tu a som si istý, že sa vám to podarí znova kdekoľvek vo svete v prospech ľudí, ktorí to potrebujú,“ opätovne vyzdvihol prácu modrých baretov vo svojom príhovore podplukovník Voštiar.

Počas nástupu si rotujúci slovenskí príslušníci z rúk veliteľa Sektoru 4 prevzali pamätné plakety veliteľa sektoru. Záver slávnostného nástupu patril duchovnému slovu vojenského kňaza nadporučíka Jána Čupalku.


„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu„Farewell Line Up“ odchádzajúcej rotácie slovenského kontingentu

Autor: kpt. Ing. Elemír Farkaš , Foto: nrtm. Rastislav Ochotnický - Dátum: 21.09.2011
Čítanosť: 14648
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share