Preskocit navigáciu

Čestné občianstvo hlavného mesta SR pre veliteľa Národnej gardy štátu Indiana - avízo


Čestné občianstvo hlavného mesta SR pre veliteľa Národnej gardy štátu Indiana - avízo

Primátor hlavného mesta Bratislavy v spolupráci s Ministerstvom obrany SR a Generálnym štábom ozbrojených síl SR dnes, 26. septembra 2011 slávnostne udelí čestné občianstvo hlavného mesta SR Bratislavy veliteľovi Národnej gardy štátu Indiana generálmajorovi Martinovi Royovi Umbargerovi. Slávnostný akt sa usktutoční o 14,30 hod. v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Účasť zástupcov médií vítaná!

Od roku 1994 spolupracujú ozbrojené sily SR (OS SR) s Národnou gardou štátu Indiana v rámci programu štátneho partnerstva (State Partnership Program). Spolupráca bola spočiatku zameraná na podporu a rozvoj transformácie formujúcich sa ozbrojencýh síl SR. Úspešná spolupráca vo vojenskej oblasti medzi ozbrojenými silami Slovenskej republiky a Národnou gardou štátu Indiana (USA), ktorý je partnerským štátom Slovenskej republiky, prebieha už sedemnásť rokov. Táto spolupráca výrazne prispela k úspešnému vstupu SR do NATO.

Generálmajor Martin Roy Umbarger sa viac ako sedem rokov významne podieľa na rozvoji bilaterálnej spolupráce a podpore Slovenskej republiky v Spojených štátoch amerických i operáciách NATO.



Autor: poverený hovorca OS SR - kpt. Peter Michnica , Foto: archív MO SR - Dátum: 26.09.2011
Čítanosť: 14107
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share