Preskocit navigáciu

Záverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom Vrchu


Záverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom Vrchu

Na záverečnom sústredenom výcviku sú v dňoch 26. 9. – 7. 10. 2011 vo výcvikovom priestore na Tureckom vrchu príslušníci multifunkčnej ženijnej roty (mfžr) ISAF. Cieľom výcviku je úspešné zavŕšenie prípravy na plnenie úloh, ktoré túto jednotku čakajú v náročnom prostredí Afganistanu.

Simulácia rôznych druhov ohrození a reálnych bojových situácií kladie na vojakov zvýšenú fyzickú a psychickú záťaž. Na časti výcviku sa dnes (28. 9. 2011) zúčastnil zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR genpor. Jaroslav Vývlek v sprievode riadiaceho cvičenia mjr. Daniela Jelínka.

Viac ako 130 profesionálnych vojakov zo seredského ženijného práporu sa počas výcviku zameria najmä na streleckú a zdravotnú prípravu jednotlivcov a skupín, vynechaná nebude ani zdravotná príprava či streľba z vozidiel za jazdy. Počas výcviku bude riadiacimi cvičenia sledovaná i schopnosť veliteľov riadiť nielen plnenie odborných úloh, ale aj rizikových situácií a komunikácia v anglickom jazyku.


Záverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom VrchuZáverečný výcvik rotácie ISAF na Tureckom Vrchu

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica / poverený hovorca OS SR , Foto: autor - Dátum: 28.09.2011
Čítanosť: 14092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share