Preskocit navigáciu

Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4


Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4

Príslušníci slovenského kontingentu spolu s kolegami z Maďarska, Chorvátska a Srbska mierovej misie UNFICYP na Cypre nastúpili dňa 27. septembra 2011 v kempe generála Štefánika vo Famaguste, aby slávnostne odovzdali a prevzali funkcie kľúčového personálu Sektoru 4.

Slávnostného aktu sa zúčastnil a zároveň hlásenia od odovzdávajúceho veliteľa podplukovníka Vladimíra Voštiara a od preberajúceho veliteľa podplukovníka Jozefa Paňka prijal veliteľ jednotiek UNFICYP (Force Commander) generálmajor Chao Liu.

Na spoločnom nástupe personálu Sektoru 4 odzneli hlásenia prevzatia funkcií kľúčového personálu sektoru a hymny všetkých štyroch zúčastnených krajín pôsobiacich v tomto mnohonárodnom sektore.

„Podplukovník Paňko, Jozef, prijmi prosím túto zástavu OSN, ako symbol odovzdania velenia nad mnohonárodným kontingentom Sektoru 4 misie UNFICYP. Tebe a vojakom pod Tvojím velením želám len to najlepšie, úspešné a bezproblémové pôsobenie v misii UNFICYP na Cypre,“ povedal novému veliteľovi počas slávnostného aktu odovzdania velenia podplukovník Voštiar, ktorý pôsobil vo funkcii veliteľa od septembra 2010.

Slová chvály a poďakovania na adresu vojakov odchádzajúcich z ostrova za odvedenú prácu v misii odzneli z úst veliteľa jednotiek UNFICYP generálmajora Chao Liu.


„V Sektore 4 som sa vždy stretol len s profesionalitou, poctivým a zodpovedným plnením úloh a v neposlednom rade so srdečnou pohostinnosťou, preto to budete mať Vy a nový veliteľ o to ťažšie pokračovať v tom, čo predchádzajúce rotácie pred Vami započali,“ povedal Force Commander a zároveň privítal aj Srbských profesionálov, ktorí začínajú plniť úlohy v priestore zodpovednosti a poprial im veľa úspechov pri plnení úloh. Po slávnostnom nástupe kľúčový personál Sektoru 4 pozval veliteľa jednotiek UNFICYP na spoločné raňajky a neformálnu diskusiu s rotujúcim personálom a tímom metodickej pomoci.


Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4Cyprus: Odovzdanie velenia nad Sektorom 4

Autor: OS SR - kpt. Ing. Elemír Farkaš , Foto: oS SR - rtm. Radovan Hvišč - Dátum: 29.09.2011
Čítanosť: 15100
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share