Preskocit navigáciu

Vedecká rada AOS má nového člena


Vedecká rada AOS má nového člena

Zasadnutia vedeckej rady Akadémie ozbrojených síl (AOS) v Liptovskom Mikuláši sa dnes, 4. októbra ako jej nový člen zúčastnil zástupca náčelníka GŠ OS SR generálporučík Jaroslav Vývlek. Z rúk povereného rektora akadémie doc. Ing. Pavla Nečasa, PhD. si prevzal dekrét člena Vedeckej rady Akadémie ozbrojených síl.

Vedecká rada v tento deň schvaľovala školiteľov doktorandského študijného programu Vojenské spojovacie a informačné systémy, hodnotila úroveň vzdelávania v letnom semestri akademického roka 2010/2011 a oblasť vedy a techniky za rok 2010.

Generálporučík Vývlek v popoludňajších hodinách vystúpil v aule AOS s prednáškou „Strategické hodnotenie obrany v kontexte Ozbrojených síl SR“, kde nastolil viacero kritických otázok, týkajúcich sa financovania obrany, kvality a stavu ozbrojených, načrtol varianty riešení, nastavil pohľad na budúce ozbrojené sily, ich organizačnú štruktúru a spôsobilosti, naznačil opatrenia a priority, ktoré ozbrojené sily čakajú. Otvorené otázky, na ktoré si mohli odpovedať sami účastníci prednášky, podložil vojensko-politickou ambíciou SR.
Prednášky generálporučíka Vývleka sa zúčastnili profesionálni vojaci, vzdelávajúci sa v kariérnom Základnom veliteľsko-štábnom kurze, učitelia a zamestnanci akadémie.


Vedecká rada AOS má nového členaVedecká rada AOS má nového členaVedecká rada AOS má nového členaVedecká rada AOS má nového člena

Autor: AOS - Alena Haragová , Foto: autor - Dátum: 04.10.2011
Čítanosť: 14692
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share