Preskocit navigáciu

Prihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČR


Prihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČR

V Mikulove sa v dňoch 12. a 13. októbra 2011 uskutočnilo prihraničné stretnutie náčelníka Generálneho štábu (GŠ) OS SR generála Ľubomíra Bulíka a náčelníka Generálneho štábu Armády Českej republiky armádneho generála Vlastimila Piceka.


K hlavným témam počas ich spoločného rokovania patrili napríklad oblasti vojenského zdravotníctva, logistiky, oblasti zahraničných misií, velenia a riadenia a spolupráca medzi Českou a Slovenskou republikou v oblasti obrany. Nosnou témou rokovania boli vojensko-odborné aspekty pripravovanej deklarácie o rozvoji spolupráce v oblasti obrany medzi ministrom obrany Slovenskej republiky a ministrom obrany Českej republiky.


Náčelník GŠ OS SR generál Ľubomír Bulík vyhodnotil bilaterálne vzťahy ako dlhodobo nadštandardné. Medzi Slovenskou a Českou republikou existuje niekoľko významných spoločných projektov vo vojenskej oblasti, akými sú najmä spolupráca v rámci krajín V4, spolupráca vo výcviku leteckých navádzačov (FACs), spolupráca v oblasti zabezpečenia cezhraničných operácií (Cross Border Operations) a spolupráca v oblasti výcviku, výchovy a vzdelávania a ďalšie.

V závere stretnutia sa generál Bulík poďakoval armádnemu generálovi Picekovi za vytvorenie vynikajúceho pracovného prostredia počas prihraničného stretnutia a pozval ho ďalšie, ktoré sa uskutoční na území Slovenska.


Prihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČRPrihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČRPrihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČRPrihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČRPrihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČRPrihraničné stretnutie náčelníkov GŠ OS SR a Armády ČR

Autor: OS SR - Andrea Hankoščáková , Foto: AČR - mjr. Jan Šulc - Dátum: 14.10.2011
Čítanosť: 15390
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share