Preskocit navigáciu

Výcvik martinského práporu


Výcvik martinského práporu

Martinský prápor výcviku pripravil pre najvyšších predstaviteľov Ozbrojených síl Slovenskej republiky ukážku činnosti počas doplňovania síl vojakmi v zálohe a z plánovaných aktívnych záloh. Prítomní náčelníci štábov a velitelia síl a útvarov sa mali možnosť počas ukážok oboznámiť plnením jednotlivých úloh.


„Praktická ukážka je v mnohých prípadoch poučnejšia, ako teoretické zvládnutie zákonov a predpisov. Zároveň je možné odladiť prípadné nedostatky a vyvarovať sa tak chýb do budúcnosti,“ povedal na záver dňa náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík.


Zálohy ozbrojených síl sa vytvárajú na doplňovanie ozbrojených síl v období krízovej situácie. Plánované aktívne zálohy v stave bezpečnosti štátu dobrovoľne vykonávajú odbornú prípravu na výkon mimoriadnej služby v ozbrojených silách.


Výcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchuVýcvik martinského práporu na Tureckom vrchu

Autor: poverený hovorca OS SR - kpt. Peter Michnica , Foto: OS SR - npor. Igor Uhrin - Dátum: 25.10.2011
Čítanosť: 15330
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share