Preskocit navigáciu

Holandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SR


Holandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SR

Vo štvrtok 10. novembra pricestoval na Slovensko náčelník Generálneho štábu (GŠ) OS Holandska generál Peter van Uhm. Na pôde Ministerstva obrany SR ho privítal náčelník GŠ OS SR generál Ľubomír Bulík.

Po oficiálnom privítaní s plnými poctami Čestnej stráže OS SR sa uskutočnilo pracovné stretnutie oboch generálov. Generál Bulík informoval svojho partnera o aktuálnej situácii a smerovaní slovenských ozbrojených síl. Na záver pracovného stretnutia náčelník GŠ OS SR odovzdal generálovi Uhmovi pamätnú medailu Ministra obrany SR I. stupňa.

V popoludňajších hodinách delegáciu na letisku Sliač privítal veliteľ Vzdušných síl OS SR generálmajor Martin Babiak. V rámci pracovného programu delegácia navštívila Ústav špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR (ÚŠZV) LešťRiaditeľ ÚŠZV plukovník Svetozár Bohuš holandskú delegáciu oboznámil s úlohou a priestormi ústavu. Prezreli si výcvikový komplex strelecko-taktických trenažérov a požiarno-záchranárskych trenažérov Jakub VILLAGE.

Súčasťou programu druhého dňa bola návšteva Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši. Delegáciu privítala prorektorka pre vedu doc. Ing. Mariana Kuffová, PhD. a odprezentovala systém vzdelávania a výcviku v akadémii. So svojou prezentáciou počas stretnutia vystúpil tiež podplukovník Tomáš Bobko a bližšie predstavil medzinárodný dôstojnícky kurz ISOC, jeho cieľ, strategický zámysel a metodológiu. Na záver stretnutia sa obaja generáli zapojili do živej debaty so študentmi.

Záver dvojdňového programu bol venovaný návšteve žilinského 5. pluku špeciálneho určenia, kde delegáciu privítal náčelník štábu podplukovník Branislav Benka. Vo svojom úvodnom vystúpení odprezentoval prítomných určenie, hlavné úlohy a využite pluku. Generáli so sprievodom si prezreli výstroj a výzbroj pluku a ukážku vycvičenosti príslušníkov prostredníctvom fiktívneho zásahu proti teroristom v zahraničnej operácii v Afganistane.


Holandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SlovenskaHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SRHolandský náčelník Generálneho štábu na návšteve SR

Autor: KaNGŠ - OPMP , Foto: KaNGŠ - Peter Michnica - Dátum: 11.11.2011
Čítanosť: 15204
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share