Preskocit navigáciu

Cvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholí


Cvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholí

V utorok 6. decembra končí cvičenie orgánov krízového riadenia členských krajín Európskej únie pod názvom CME 2011, do ktorého sa zapojili aj príslušníci Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Cvičenia sa zúčastnili orgány EÚ, Rada EÚ, Komisia EÚ, členské štáty Európskej únie. Na Slovensku sa do CME 2011 zapojili príslušníci Ministerstva obrany SR a Generálneho štábu OS SR, zamestnanci ministerstva zahraničných vecí, ministerstva vnútra a úradu vlády a príslušníci SIS.


Cieľom cvičenia, ktorého námet sa odohrával vo fiktívnom prostredí na území fiktívnych štátov, bolo preveriť a ohodnotiť činnosť štruktúr krízového manažmentu Európskej únie pri plánovaní mierovej operácie EÚ s nasadením vojenských a civilných síl a ich vzájomná koordinácia. Príslušníci Generálneho štábu OS SR boli do krízového manažmentu v pohotovosti zaradení od 18. novembra 2011.


Cvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholíCvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholíCvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholíCvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholíCvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholíCvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholíCvičenie krízového manažmentu EÚ vrcholí

Autor: KaNGŠ - OPMP , Foto: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková - Dátum: 05.12.2011
Čítanosť: 14325
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share