Preskocit navigáciu

Konferencia v Liptovskom Mikuláši o úlohách na rok 2012


Konferencia v Liptovskom Mikuláši o úlohách na rok 2012

Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík sa spolu predstaviteľmi Ministerstva obrany, hlavných funkcionárov Generálneho štábu ozbrojených síl SR, veliteľov a vybraných funkcionárov operačných veliteľstiev, útvarov a zariadení priamo podriadených Ministerstvu obrany a Generálnemu štábu zúčastňujú na dvojdňovej konferencii pod názvom „Zámer plnenia úloh Ozbrojených síl Slovenskej republiky vo výcvikovom roku 2012 – Mission Intention 2012“.

Na pôde Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši sa všetci účastníci konferencie stretli s cieľom hľadať riešenia a východiská smerovania slovenských ozbrojených síl v nadchádzajúcom období.

Cieľom prvého dňa konferencie je predbežne zhodnotiť aktuálny výcvikový rok, podrobne rozobrať východiská, stanovené ciele a z nich vyplývajúce rozhodujúce úlohy a tým vytvoriť predpoklady na kvalitné spracovanie hlavných plánovacích dokumentov na výcvikový rok 2012 pri maximálne účelnom použití pridelených zdrojov pre splnenie rozhodujúcich úloh. Druhý deň konferencie bude zameraný na harmonizáciu a optimalizáciu požiadavky na personálne zdroje pre výkon všeobecných štábnych funkcií na taktickom a operačnom stupni v návrhu modelu budúcich OS SR.

Zámerom konferencie je vytvoriť fórum komunikácie a korektnej a plodnej polemiky. Náčelník GŠ OS SR generál Ľubomír Bulík od tejto konferencie očakáva, že závery vyplývajúce z panelových diskusií vytvoria solídnu východiskovú bázu pre nasledujúce odborné rozhodovania pri stanovovaní priorít na nadchádzajúci výcvikový rok.


Konferencia v Liptovskom Mikuláši o úlohách na rok 2012Konferencia v Liptovskom Mikuláši o úlohách na rok 2012Konferencia v Liptovskom Mikuláši o úlohách na rok 2012Konferencia v Liptovskom Mikuláši o úlohách na rok 2012

Autor: KaNGŠ - OPMP , Foto: AOS - Alena Haragová - Dátum: 06.12.2011
Čítanosť: 14959
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share