Preskocit navigáciu

Predvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYP


Predvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYP

Svetlá vianočnej výzdoby na námestí, vôňu vareného vínka, či domácich medovníkov s množstvom chutných jedál na vianočných trhoch, nemohli ani tohto roku zažiť príslušníci jednotky UNFICYP, ktorí aj napriek najkrajšiemu sviatku roka musia naďalej plniť operačné úlohy ďaleko od svojich domovov.

No aj napriek tejto vzdialenosti s pôsobením v krajine, kde sa tento sviatok neslávi, sa podarilo vďaka tradíciam, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu nielen u nás Slovákov, ale aj iných národov vytvoriť v chráme Sv. Kolumba na veliteľstve UNFICYP nezabudnuteľnú domácu vianočnú atmosféru. V rodinnej atmosfére odzneli ľubozvučné melódie vianočných kolied, ktoré si za každý Sektor pripravili príslušníci rôznych národnosti v španielskom, anglickom, chorvátskom, maďarskom, slovenskom a srbskom jazyku. Pôsobivé bolo vystúpenie príslušníkov Sektoru 4, ktorí spoločnými silami zaspievali ako jediný zo Sektorov vianočné koledy v 4 národných jazykoch a ktorých toto úsilie bolo na konci predstavenia odmenené nezabudnuteľným potleskom nielen z radov vlastných príslušníkov, ale aj hlavných funkcionárov misie UNFICYP veliteľom jednotiek UNFICYP Maj Gen Chao LIU, najvyšším politickým predstaviteľom misie Lisou BUTTENHEIM a osobitným poradcom Spojených národov pre Cyprus Alexandrom DOWNEROM.

Po odznení vianočných kolied a príhovorov jednotlivých funkcionárov počas slávnostného večera nesúceho sa v duchu vianoc poďakoval veliteľ misie UNFICYP Maj Gen Chao LIU všetkým zúčastnením za pripomenutie si čara a symbolov najslávnostnejšieho dňa v roku prostredníctvom tohto medzinárodného vianočného predstavenia a rozlúčil sa s nimi s prianím príjemne prežitých vianočných sviatkov.


Predvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYPPredvianočný čas zastihol aj príslušníkov v misii UNFICYP

Autor: UNFICYP - npor. Zuzana Miženková , Foto: UNFICYP - kpt. Michal Harnádek - Dátum: 23.12.2011
Čítanosť: 14689
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share