Preskocit navigáciu

Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie


Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie

  Výcvik v kariérnych kurzoch pre poddôstojníkov sa začal už v prvom mesiaci roku 2012. Dňa 9. Januára 2012 sa zišli profesionálni vojaci nominovaní do vyššieho poddôstojníckeho kurzu OR 7 v priestoroch Práporu výcviku Martin, aby pokračovali v budovaní vlastnej poddôstojníckej kariéry. V prvých dňoch boli preverení zo vševojskových zručností jednotlivca a taktiež z fyzickej zdatnosti pre potreby kurzu. Tieto preverenia kladú na jednotlivca úlohu samostatnej prípravy pred vyslaním do kariérneho kurzu. Do uvedeného kurzu nastúpilo 33 profesionálnych vojakov z OS SR.
Kariérne kurzy a ich poradie v roku 2012 bolo zmenené s cieľom prispôsobiť sa potrebám OS SR. Vnútornou racionalizáciou využitia inštruktorského zboru v Poddôstojníckej akadémii sa zvýšil aj počet frekventantov do jednotlivých kariérnych kurzov pre poddôstojníkov. Postupne sa aplikujú zmeny vzdelávania poddôstojníkov v zmysle schváleného materiálu z vojenskej rady Náčelníka generálneho štábu OS SR v roku 2011 a teda Inštitucionálne vzdelávanie mužstva a poddôstojníkov OS SR sa cielene prispôsobuje požiadavkám, aké sú v dnešnej dobe kladené na lídrov – poddôstojníkov OS SR.

„Uspeje len správne rozhodný vojenský profesionál, fyzicky schopný, ktorý sa chce učiť, učiť a viesť, ktorý chce byť úspešný a ktorý je ochotný zobrať na seba zodpovednosť za riadenie vlastnej kariéry“.


Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie1Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie1Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie1Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie1Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie2Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie2Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie2Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie3Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie3Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie3Výcvik v kariérnych kurzoch Poddôstojníckej akadémie3

Autor: šbnrtm. Ján Brida , Foto: šbnrtm. Ján Brida - Dátum: 18.01.2012
Čítanosť: 14356
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share