Preskocit navigáciu

Novoročné obdarovanie na Detskej klinike ÚVN Ružomberok


Novoročné obdarovanie na Detskej klinike ÚVN Ružomberok

V uplynulom mesiaci sme sa intenzívne pripravovali na vianočné sviatky, ktoré boli pre nás živým symbolom lásky a obdarovania našich blízkych a zároveň dôkazom, že nám na nich záleží.

Príslušníci vojenského útvaru ZaMKIS Ružomberok so svojim veliteľom pplk. Ing. Štefanom Pobijakom sa rozhodli aj na počiatku nového roku 2012 nadviazať na vianočnú tradíciu nezištného prejavu dobra. Dňa 16. januára v spolupráci s prednostom Detskej Kliniky ÚVN Ružomberok MUDr. Viliamom Žilínekom, CSc. zorganizovali návštevu a stretnutie vojakov s deťmi kliniky a jej ošetrujúcim personálom.

Vojaci ZaMKIS Ružoberok urobili cez vianočné sviatky dobrovoľnú zbierku, ktorá sa zastavila pri sume 575,50 Eur. Z tejto sumy boli zakúpené potrebné materiálne veci, štyri monitorovacie prístroje NANNY baby monitor, ktoré majú slúžiť ako pomôcka proti tzv. syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ďalším darom bol LCD televízor, mikrovlna rúra, bavlnené plienky, kojenecké fľaše a rádiomagnetofón.

Veliteľ v mene vojakov ZaMKIS odovzdal vecné dary personálu Detskej kliniky, aby poslúžili pre životné potreby všetkých deti, ktoré sú nútene niekedy aj niekoľko týždňov a neraz i cez sviatky prežiť svoj čas v priestoroch kliniky.

Prednosta vyjadril úprimnú vďačnosť za každý dar a dodal: „Som rád, že môžem byť svedkom konania dobra.“ A tak touto aktivitou na počiatku nového roku 2012 aj vojaci dokázali, že im záleží na osude iných ľudí v tomto prípade chorých deti.


Novoročné obdarovanie na detskej klinike ÚVN Ružomberok Novoročné obdarovanie na detskej klinike ÚVN Ružomberok Novoročné obdarovanie na detskej klinike ÚVN Ružomberok Novoročné obdarovanie na detskej klinike ÚVN Ružomberok

Autor: OS SR - kpt. Ján Polťák , Foto: npor. Jaroslav Nekoranec - Dátum: 18.01.2012
Čítanosť: 15314
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share