Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu OS SR sa stretol s veľvyslancom ČR


Náčelník Generálneho štábu OS SR sa stretol s veľvyslancom ČR

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálmajor Peter Vojtek sa v piatok 20. januára stretol s veľvyslancom Českej republiky pánom PhDr. Jakubom Karfíkom. Stretnutia sa zúčastnil aj pridelenec obrany Českej republiky na Slovensku plukovník Ing. Roman Kopřiva.

V úvode stretnutia veľvyslanec Českej republiky zablahoželal náčelníkovi GŠ OS SR k vymenovaniu do novej pozície. Generálmajor Peter Vojtek zhodnotil bilaterálne vzťahy medzi oboma krajinami ako nadštandardné a v rámci rokovania informoval svojich partnerov o procese prípravy spolupráce medzi Českou a Slovenskou republikou v oblasti obrany.

Význam výmeny skúseností v oblasti vzájomného pôsobenia jednotiek v medzinárodnom prostredí a vojenská spolupráca v oblasti prípravy a výcviku patrili rovnako medzi dôležité témy, ktorým sa partneri počas rokovania venovali.

Na záver stretnutia náčelník GŠ OS SR generálmajor Peter Vojtek zdôraznil záujem Ozbrojených síl SR o rozvoj vzťahov s Armádou Českej republiky, ako v bilaterálnej spolupráci, tak aj v spolupráci ozbrojených síl krajín V4.


Náčelník Generálneho štábu OS SR sa stretol s veľvyslancom ČRNáčelník Generálneho štábu OS SR sa stretol s veľvyslancom ČR

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: KaNGŠ - mjr. Milan Vanga - Dátum: 23.01.2012
Čítanosť: 16360
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share