Preskocit navigáciu

Príslušníci EUFOR ALTHEA sa zapojili do finančnej zbierky


Príslušníci EUFOR ALTHEA sa zapojili do finančnej zbierky

Príslušníci Slovenského kontingentu pôsobiaci v misii EUFOR ALTHEA v LOT VIŠEGRAD, pod velením kapitána Ing. Martina Sokoliho sa zapojili do finančnej zbierky pre 11-ročného Filipa Jošilovića, ktorú zverejnil srbský informačný portál. Filip pochádza z malej dedinky Gornje Šeganje a trpí poruchou zraku - očnou svalou dystrofiou. Za posledný rok prišiel o 35 percent zraku a jeho stav sa každý deň dramaticky zhoršuje.

Keďže obaja rodičia sú nezamestnaní, rodina je vo veľmi zlej finančnej situácii. Finančné prostriedky potrebujú na Filipove ďalšie nákladné vyšetrenia na špecializovaných klinikách a na nákup nových okuliarov. Okrem Filipa majú ešte dvoch mladších synov.

Vyzbierané peniažky (110 eur), ktorými chcú príslušníci LOTu Višegrad prispieť na liečbu Filipovho zraku, odovzdali rodine v sobotu 21. januára, kapitán Ing. Peter Sudimák a desiatnik Ľubomír Bartek.

Filipovým dvom bratom 2-ročnému Rastkovi a 6-ročnému Milošovi podarovali príslušníci LOTu drobné darčeky v podobne sladkostí, omaľovánok slovenských Ozbrojených síl, farebných ceruziek a kalendárov, z ktorých mali deti veľkú radosť. Otec rodiny vyjadril poďakovanie a vysoko ocenil ľudský prístup príslušníkov LOTu VIŠEGRAD.


Príslušníci EUFOR ALTHEA sa zapojili do finančnej zbierkyPríslušníci EUFOR ALTHEA sa zapojili do finančnej zbierkyPríslušníci EUFOR ALTHEA sa zapojili do finančnej zbierkyPríslušníci EUFOR ALTHEA sa zapojili do finančnej zbierky

Autor: SLOVCON, LOT VIŠEGRAD , Foto: SLOVCON - kpt. Peter Sudimák, www.visegrad24.info - Dátum: 24.01.2012
Čítanosť: 16769
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share