Preskocit navigáciu

NATO Charity Bazaar finančne podporilo dve slovenské občianske združenia


NATO Charity Bazaar finančne podporilo dve slovenské občianske združenia

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálmajor Peter Vojtek odovzdal dnes 30. januára na Generálnom štábe OS SR v Bratislave symbolické šeky dvom občianskym združeniam, ktoré získali finančnú podporu na svoje projekty od NATO Charity Bazaar.

Za prítomnosti Vojenského predstaviteľa SR pri Vojenskom výbore NATO a EÚ v Bruseli generálporučíka Petra Gajdoša si na Generálnom štábe v Bratislave si symbolické šeky s finančnou pomocou od charitatívnej organizácie NATO Charity Bazaar (NCB) prevzali zástupcovia občianskych združení DOMOV–DÚHA v Bratislave a TERESA BENEDICTA z Michaloviec.

„Je iba prirodzené, že práve Severoatlantická aliancia dáva jasne najavo, že je tu predovšetkým na to, aby pomáhala tam, kde je to potrebné,“ povedal generálmajor Vojtek pri dnešnom odovzdávaní symbolických šekov. „Poslanie vojakov je práve v tom, aby zmierňovali následky akýchkoľvek kríz, či už je to v konfliktných oblastiach, alebo aj v členských a partnerských krajinách NATO,“ dodal Vojtek.

NCB v minulom roku prijalo 12 belgických a 28 medzinárodných projektov z 15 krajín, z ktorých organizácia vybrala tie najkvalitnejšie pripravené a obhájené. NCB teda v roku 2011 zafinancovalo po dva projekty iba zo štyroch krajín okrem Belgicka: Slovensko, Maďarsko, Litva a Afganistan. Na Slovensko spolu poputovalo 12.693 eur, 4.400 do Bratislavy, DOMOV DÚHA a 8.293 eur do Michaloviec, TERESA BENEDICTA.

Občianske združenie DOMOV – DÚHA bolo založené s úmyslom pomáhať predovšetkým deťom a matkám s deťmi v krízovej situácii. Finančné prostriedky z projektu vo výške 4.400 € využije na kúpu nevyhnutných veci (potraviny, lieky, hygienické potreby a pod.), vecí potrebných pre aktivity detí a na výdavky spojené s hľadaním zamestnania pre matky týchto detí – obete domáceho násilia.
Občianske združenie TERESA BENEDICTA prevádzkuje tri charitné domy s kapacitou 85 lôžok. Získaných 8293 € použije združenie na kúpu zdvíhacieho stroja pre imobilných ľudí v charitnom dome.

NATO Charity Bazaar je charitatívna organizácia založená v roku 1968, ktorá združuje manželky, manželov, partnerky a partnerov vojenského personálu pracujúceho na veliteľstve NATO z 34 členských a partnerských krajín NATO, vrátane Slovenska. Cieľom činnosti tejto organizácie je organizovanie spoločenských podujatí a aktivít za účelom získavania finančných prostriedkov. Financie potom rovnomerne rozdeľuje medzi belgické charitatívne organizácie a podobné organizácie ostatných členských krajín NATO, ktoré sa so svojimi projektmi uchádzajú o dotáciu od NATO Charity Bazaar. Členmi tejto organizácie sú členské a partnerské krajiny Severoatlantickej aliancie, ktoré chcú takouto formou prispieť k zmierneniu následkov utrpenia chorých, chudobných, opustených alebo inak postihnutých detí, v rôznych krajinách sveta. Organizácia pomáha aj seniorom a ľuďom, ktorí prišli o strechu nad hlavou.


NATO Charity Bazaar finančne podporilo dve slovenské občianske združeniaNATO Charity Bazaar finančne podporilo dve slovenské občianske združeniaNATO Charity Bazaar finančne podporilo dve slovenské občianske združeniaNATO Charity Bazaar finančne podporilo dve slovenské občianske združenia

Autor: KaNGŠ - OPMP , Foto: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková - Dátum: 30.01.2012
Čítanosť: 13179
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share