Preskocit navigáciu

Generálmajor Kocian navštívil Centrum výnimočnosti EOD v Trenčíne


Generálmajor Kocian navštívil Centrum výnimočnosti  EOD v Trenčíne

Medzinárodnú vojenskú organizáciu NATO – Centrum výnimočnosti pre oblasť likvidácie výbušných materiálov (EOD COE) navštívil 26. januára 2012 v Trenčíne 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Miroslav Kocian.

Generálmajora Kociana privítal riaditeľ Centra plukovník Jaroslav Bielený a jeho zástupca francúzsky podplukovník Richard Vidal. Riaditeľ Centra informoval zástupcu náčelníka GŠ o poslaní EOD COE ako odborného poradného orgánu NATO v oblasti likvidácie výbušných materiálov. Rovnako Centrum podporuje vojenské operácie pod vedením Severoatlantickej aliancie. Riaditeľ Centra počas prezentácie komplexne oboznámil 1. ZNGŠ o ďalších odborných úlohách, ktoré boli plnené v rámci výcvikového roku 2011 a predniesol smerovanie a požiadavky EOD COE v tomto roku.

Generálmajor Miroslav Kocian vyjadril spokojnosť so spôsobom smerovania a rozvoja EOD COE, zdôraznil dôležitosť existencie organizácie tohto druhu a vyzdvihol fakt, že Centrum bolo prvou oficiálnou inštitúciou NATO na Slovensku.

V závere generálmajor Kocian poďakoval za informácie a poprial veľa energie a entuziazmu všetkým príslušníkom Centra najmä v plnení ich náročného poslania, ako koordinátora Aliancie pre oblasť EOD a IEDD.


Generálmajor Kocian navštívil EOD COEGenerálmajor Kocian navštívil EOD COEGenerálmajor Kocian navštívil EOD COEGenerálmajor Kocian navštívil EOD COEGenerálmajor Kocian navštívil EOD COEGenerálmajor Kocian navštívil EOD COE

Autor: KaNGŠ - nrtm. Július Čapkovič , Foto: autor - Dátum: 01.02.2012
Čítanosť: 16756
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share