Preskocit navigáciu

Veliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohy


Veliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohy

Za splnenie operatívnej úlohy – odmínovania v priestore mimo základne – prišiel 7. februára 2012 do slovenského tábora v Kandaháre osobne poďakovať ženistom veliteľ leteckej základne KAF Kandahár americký brigádny generál Scott L. Dennis.


Požiadavka na odmínovanie bola natoľko urgentná, že ženisti prerušili svoje projekty a okamžite začali plniť úlohu veliteľa základne, aby zabezpečili bezpečnosť najväčšej základne NATO v Afganistane. Preverenie a čistenie priestoru od nebezpečnej munície navyše robili v noci a pri nízkych teplotách. „Naši chlapci boli postavení pred neľahkú a nebezpečnú úlohu, ktorú tak ako vždy zvládli precízne a bez akýchkoľvek nedostatkov,“ povedal veliteľ slovenského kontingentu podplukovník Róbert Plávka. Podľa veliteľa si naši ženisti upevnili svoje postavenie a súčasne potvrdili súčasnú nezastupiteľnosť pri špeciálnych úlohách na tejto základni.


Ako už mnohokrát predtým, bezchybným a rýchlym splnením úlohy dokázali veliteľstvu KAF, že sú odhodlaní a pripravení kedykoľvek splniť aj tie najnáročnejšie úlohy, ktoré budú pred nich postavené. Veliteľ základne KAF pri stretnutí so slovenskými ženistami vyjadril poľutovanie nad tým, že z dôvodu blížiacej sa úpravy mandátu slovenského kontingentu v operácii ISAF, príde o jednotku slovenských ženistov. „Ženijná jednotka mi bude veľmi chýbať pri plnení operačných úloh na základni ako aj mimo nej,“ dodal americký generál.


Veliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohyVeliteľ základne KAF poďakoval Slovákom za splnenie úlohy

Autor: SLOVCON ISAF , Foto: autor - Dátum: 10.02.2012
Čítanosť: 16016
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share