Preskocit navigáciu

UNFICYP: Sobáš na Valentína počas misie na Cypre


UNFICYP: Sobáš na Valentína počas misie na Cypre
 „Deň zaľúbených“ využil slovenský dôstojník slúžiaci v misii na Cypre na vstup do manželstva.
 
Styčný dôstojník misie UNFICYP pre tureckú stranu podplukovník Ľubomír Chrenko vstúpil do manželstva so svojou snúbenicou Ľubicou na slovenskom veľvyslanectve v cyperskej Nikózii počas misie na ostrove.
 
„Veľmi si cením, že moja snúbenica bola ochotná opustiť svoje zázemie na Slovensku a dočasne sa presťahovala na Cyprus aj s naším dvojročným synom, preto sme sa rozhodli, že sobáš už ďalej odkladať nebudeme a vezmeme sa počas misie,“ povedal čerstvý mladoženáč Chrenko.
 
Obrad vykonala veľvyslankyňa Slovenskej republiky na Cypre Anna Tureničová v priestoroch slovenského veľvyslanectva v Nikózii za prítomnosti hlavných vojenských predstaviteľov misie UNFICYP. Svedkami mladomanželov boli veliteľ slovenského kontingentu misie UNFICYP podplukovník Jozef Paňko a ženíchov rakúsky kolega podplukovník Sebastian Hitz, ktorý je styčným dôstojníkom misie pre grécku stranu. Rakúsky dôstojník pritom sám absolvoval vlastný sobáš v misii pred polrokom.
 
Svadobná hostina bola už v priestore nasadenia našich vojakov v kempe generála Štefánika vo Famaguste, kde mladomanželia prijímali gratulácie od slovenských ale aj zahraničných kolegov slúžiacich v Sektore 4, v ktorom je Slovenská republika veliacou krajinou.
 
Po niekoľkých dňoch voľna bude podplukovník Chrenko pokračovať v plnení svojich zodpovedných úloh styčného dôstojníka misie.

Sobáš na Valentína počas misie na CypreSobáš na Valentína počas misie na CypreSobáš na Valentína počas misie na CypreSobáš na Valentína počas misie na CypreSobáš na Valentína počas misie na Cypre

Autor: hovorca Ozbrojených síl SR , Foto: UNFICYP - rtn. Rastislav Ochotnický - Dátum: 15.02.2012
Čítanosť: 18734
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share